Veganske ‘fiskefileter’
Ingredienser
300 gram pastinakker el. aubergine
2 dl kikærtemel el. hvedemel
2-2½ dl havredrik
½ tsk karry
1 knivspids røget paprika
1 tsk alm. Paprika
1 fed hvidløg
2 tsk havsalt
Friskkværnet peber
Rasp til panering
Sådan gør du:
- Skræl pastinakkerne og skær dem i ca. ½ cm tykke skiver på langs. Læg dem på en varm pande.
- Mens skiverne steges gyldent i lidt olie, forbereder du dejen: Bland kikærtemel, plantemælk og alle krydderierne og sæt dejen til side. Den skal være tyk som pandekagedej.
- Pastinakskiverne skal være bløde, når du stikker en gaffel i. Tag dem af varmen.
- Dyp de stegte pastinakskiver i dejen og herefter i rasp.
- Steg dem sprøde i olivenolie ved god varme.
- Drys med havsalt.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.328,0 | 332,0 |
Protein i gram | 61,9 | 15,5 |
Kulhydrat i gram | 228,0 | 57,0 |
Fedt i gram | 15,5 | 3,9 |
Kalium i mg | 2.154,0 | 538,5 |
Kalium (kogt) | 2.153,0 | 538,3 |
Fosfat i mg | 418,0 | 104,5 |
Salt i gram | 3,0 | 0,8 |
Ingredienser
300 gram pastinakker el. aubergine
2 dl kikærtemel el. hvedemel
2-2½ dl havredrik
½ tsk karry
1 knivspids røget paprika
1 tsk alm. Paprika
1 fed hvidløg
2 tsk havsalt
Friskkværnet peber
Rasp til panering