Tunsalat med forårsløg og persille
Ingredienser
2 spsk. creme fraiche 18 % (ca. 30 g)
2 skiver rødløg (ca. 20 g)
1 stilk persille (ca. 1,6 g)
1 knivspids peber
1 stk. lille forårsløg (ca. 10 g)
1 tsk citronsaft (ca. 5 g)
1 dåse tun (140 g drænet)
Sådan gør du:
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål (brug minihakker, hvis du ønsker helt fin konsistens).
- Stil i køleskabet i min. 30 minutter.
- Servér på rugbrød.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du dele denne portion op i 3-4 portioner fremfor kun 2 og i stedet spise mere rugbrød.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens anvende denne opskrift. Vælg evt. creme fraiche med et lavere indhold af fedt.
Tips:
- Der er forskellige størrelser på dåser med tun. Brug den størrelse, du har i skabet. Det betyder ikke så meget, om der er 20 gram mere eller mindre. Du kan både vælge tun i vand og tun i olie.
- Vil du høre Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe fortælle om tunsalaten så se her.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 220,0 | 110,0 |
Protein i gram | 35,0 | 17,5 |
Kulhydrat i gram | 3,0 | 1,5 |
Fedt i gram | 7,0 | 3,5 |
Kalium i mg | 440,0 | 220,0 |
Kalium (kogt) | 440,0 | 220,0 |
Fosfat i mg | 270,0 | 135,0 |
Salt i gram | 1,0 | 0,5 |
Ingredienser
2 spsk. creme fraiche 18 % (ca. 30 g)
2 skiver rødløg (ca. 20 g)
1 stilk persille (ca. 1,6 g)
1 knivspids peber
1 stk. lille forårsløg (ca. 10 g)
1 tsk citronsaft (ca. 5 g)
1 dåse tun (140 g drænet)