Tomatsovs
Ingredienser
1 mellemstort løg (ca. 100 gram)
1 lille squash (ca. 100 gram)
1 lille peberfrugt (ca. 100 gram)
1 spsk. olivenolie (ca. 15 g)
2 spsk. balsamico (ca. 30 gram)
2 fed hvidløg (ca. 6 gram)
1 dåse flåede tomater
1 tsk. herbes de provence (kan udelades, hvis tomatsovsen er til f.eks. chili sin carne)
Peber
1 tsk. sukker
Sådan gør du:
- Løg pilles og skæres i tern. Squash skylles og skæres i tern. Peberfrugt renses og skæres i tern.
- Sæt vand i kog. Grøntsager koges i vand tilsat salt (1 tsk. salt pr. 1 l vand) i 5 minutter. Hæld grøntsagerne i sigte, så vandet kan løbe fra.
- Varm olien i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og svits dem.
- Tilsæt balsamico og kog, indtil der ikke er mere væske.
- Pres hvidløg i en hvidløgspresser og tilsæt. Tilsæt også flåede tomater. Lad det simre, mens du gør klar til tilbehør.
- Tilsæt herbes de provence, peber og sukker.
- Del i 4 portioner og brug i forskellige retter de næste dage.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
- Hvis du ikke har behov for at spare på kalium, er det ikke nødvendigt at koge grøntsagerne først.
Tips:
- Du kan også bruge frosne grøntsager til retten, f.eks. blandede wokgrøntsager eller suppeurter. Saucen kan bruges til flere forskellige retter, f.eks. chili sin carne, kødsovs, lasagne og på pizza.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 366,0 | 91,5 |
Protein i gram | 10,0 | 2,5 |
Kulhydrat i gram | 40,0 | 10,0 |
Fedt i gram | 16,0 | 4,0 |
Kalium i mg | 1.580,0 | 395,0 |
Kalium (kogt) | 1.360,0 | 340,0 |
Fosfat i mg | 220,0 | 55,0 |
Salt i gram | 1,5 | 0,4 |
Ingredienser
1 mellemstort løg (ca. 100 gram)
1 lille squash (ca. 100 gram)
1 lille peberfrugt (ca. 100 gram)
1 spsk. olivenolie (ca. 15 g)
2 spsk. balsamico (ca. 30 gram)
2 fed hvidløg (ca. 6 gram)
1 dåse flåede tomater
1 tsk. herbes de provence (kan udelades, hvis tomatsovsen er til f.eks. chili sin carne)
Peber
1 tsk. sukker