♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Tomatsovs

Tilføj retten

4
Fryseegnet
Tomatsauce

Ingredienser


1 mellemstort løg (ca. 100 gram)
1 lille squash (ca. 100 gram)
1 lille peberfrugt (ca. 100 gram)
1 spsk. olivenolie (ca. 15 g)
2 spsk. balsamico (ca. 30 gram)
2 fed hvidløg (ca. 6 gram)
1 dåse flåede tomater
1 tsk. herbes de provence (kan udelades, hvis tomatsovsen er til f.eks. chili sin carne)
Peber
1 tsk. sukker

Sådan gør du:

  • Løg pilles og skæres i tern. Squash skylles og skæres i tern. Peberfrugt renses og skæres i tern.
  • Sæt vand i kog. Grøntsager koges i vand tilsat salt (1 tsk. salt pr. 1 l vand) i 5 minutter. Hæld grøntsagerne i sigte, så vandet kan løbe fra.
  • Varm olien i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og svits dem.
  • Tilsæt balsamico og kog, indtil der ikke er mere væske.
  • Pres hvidløg i en hvidløgspresser og tilsæt. Tilsæt også flåede tomater. Lad det simre, mens du gør klar til tilbehør.
  • Tilsæt herbes de provence, peber og sukker.
  • Del i 4 portioner og brug i forskellige retter de næste dage.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
  • Hvis du ikke har behov for at spare på kalium, er det ikke nødvendigt at koge grøntsagerne først.

Tips:


  • Du kan også bruge frosne grøntsager til retten, f.eks. blandede wokgrøntsager eller suppeurter. Saucen kan bruges til flere forskellige retter, f.eks. chili sin carne, kødsovs, lasagne og på pizza.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal366,091,5
Protein i gram10,02,5
Kulhydrat i gram40,010,0
Fedt i gram16,04,0
Kalium i mg1.580,0395,0
Kalium (kogt)1.360,0340,0
Fosfat i mg220,055,0
Salt i gram1,50,4

Ingredienser

1 mellemstort løg (ca. 100 gram)
1 lille squash (ca. 100 gram)
1 lille peberfrugt (ca. 100 gram)
1 spsk. olivenolie (ca. 15 g)
2 spsk. balsamico (ca. 30 gram)
2 fed hvidløg (ca. 6 gram)
1 dåse flåede tomater
1 tsk. herbes de provence (kan udelades, hvis tomatsovsen er til f.eks. chili sin carne)
Peber
1 tsk. sukker