Tomatsalat
Ingredienser
1 skive (ca. 10 g) løg
90 g tomat (f.eks. 6 stk. cherrytomater, men kan også være andre slags)
20 g fetaost (ca. 4 tern)
30 g oliven (ca. 4-8 stk. afhængig af størrelse)
1 spsk. olivenolie
1 tsk. balsamico
10 blade basilikum
Sådan gør du:
- Hak løg fint. Skær tomater i tern. Skær fetaost i små stykker.
- Læg alle ingredienserne i en lille skål og pynt med oliven.
- Rør olivenolie sammen med balsamico og hæld det hen over.
tomatsalaten. Pynt til sidst med frisk basilikum.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Oliven indeholder kun lidt kalium og fosfat, men giver rigtig meget smag. Brug dem derfor gerne i salater eller som snacks.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 240,0 | 240,0 |
Protein i gram | 5,0 | 5,0 |
Kulhydrat i gram | 6,0 | 6,0 |
Fedt i gram | 21,0 | 21,0 |
Kalium i mg | 300,0 | 300,0 |
Kalium (kogt) | 300,0 | 300,0 |
Fosfat i mg | 110,0 | 110,0 |
Salt i gram | 2,5 | 2,5 |
Ingredienser
1 skive (ca. 10 g) løg
90 g tomat (f.eks. 6 stk. cherrytomater, men kan også være andre slags)
20 g fetaost (ca. 4 tern)
30 g oliven (ca. 4-8 stk. afhængig af størrelse)
1 spsk. olivenolie
1 tsk. balsamico
10 blade basilikum