Teriyakisauce
Ingredienser
1½ dl vand
40 g soya sauce med mindre salt (f.eks. Kikkoman less salt)
1 spsk. honning (ca. 20 g)
½ dl brun farin (ca. 40 g)
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
Fryseegnet: Nej
Sådan gør du:
- Kom vand i en lille gryde sammen med soja, honning og brun farin.
- Rør det rundt og rør derefter hvidløgspulver og stødt ingefær i.
- Kog marinaden hurtigt op og lad den derefter koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter. Omrøres undervejs, så saucen bliver blank.
- Rør majsstivelse ud i 3 spsk. koldt vand og rør jævningen i saucen, så den jævnes fint. Ønskes en tyndere marinade, kan der tilsættes lidt ekstra vand.
- Køl saucen ned inden brug.
- Vær opmærksom på, at denne sauce har et højt indhold af salt. Brug kun en lille smule som smagsgiver til din ret.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis i den mængde, som er angivet i opskriften.
Tips:
- Denne sauce har et højt indhold af salt. Brug kun en lille smule som smagsgiver til din ret.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 328,0 | 328,0 |
Protein i gram | 4,5 | 4,5 |
Kulhydrat i gram | 72,0 | 72,0 |
Fedt i gram | 0,2 | 0,2 |
Kalium i mg | 270,0 | 270,0 |
Kalium (kogt) | 270,0 | 270,0 |
Fosfat i mg | 65,0 | 65,0 |
Salt i gram | 5,8 | 5,8 |
Ingredienser
1½ dl vand
40 g soya sauce med mindre salt (f.eks. Kikkoman less salt)
1 spsk. honning (ca. 20 g)
½ dl brun farin (ca. 40 g)
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. stødt ingefær
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
Fryseegnet: Nej