Stuvet hvidkål
Ingredienser
¼ lille hvidkål (ca. 150 g)
½ dl piskefløde
2 dl vand (til at blande med piskefløde)
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
Et drys peber
1 knivspids stødt muskat
Sådan gør du:
- Snit hvidkålen i fine strimler og kog den ca. 5 minutter i vand tilsat salt (1 stk. salt pr. 1 l vand).
- Hæld kålen i en si og kassér kogevandet. Hæld kålen tilbage i gryden.
- Tilsæt piskefløde og 1½ dl vand (gem ½ dl vand til jævning).
- Rør majsstivelse sammen med ½ dl vand og jævn stuvningen med dette.
- Lad det koge 5 min. og smag til med peber og stødt muskat.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du bruge mælk i stedet for piskefløde og vand.
Tips:
- Her er der brugt fløde og vand i stedet for mælk. Det kan du bruge i alle retter, som indeholder mælk. Hvis du vil have et alternativ med et lavere fedtindhold, kan du vælge plantedrikke uden tilsat fosfat.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 280,0 | 140,0 |
Protein i gram | 3,0 | 1,5 |
Kulhydrat i gram | 22,0 | 11,0 |
Fedt i gram | 20,0 | 10,0 |
Kalium i mg | 410,0 | 205,0 |
Kalium (kogt) | 300,0 | 150,0 |
Fosfat i mg | 74,0 | 37,0 |
Salt i gram | 0,1 | 0,0 |
Ingredienser
¼ lille hvidkål (ca. 150 g)
½ dl piskefløde
2 dl vand (til at blande med piskefløde)
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
Et drys peber
1 knivspids stødt muskat