Stegte sild i eddike
Ingredienser
6 sildefileter
2 dl rugmel
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Usaltet smør til stegningen
Eddikelage
5 dl eddike
150 gram sukker
1 dl vand
3 laurbærblade
12 hele peberkorn
2 rødløg
Sådan gør du:
- Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl sildefileterne, og dup dem tørre
- Vend fileterne i en blanding af rugmel, salt og peber og lad dem hvile lidt, så paneringen kan få lov at sætte sig
- Steg fileterne i smør på en varm pande i 3-4 minutter på hver side. Læg dem i et fad
- Bring eddike, sukker, vand, laurbærblade og peberkorn i kog og lad lagen koge, indtil sukkeret er opløst
- Pil rødløgene og skær dem i tynde skiver. Fordel løgskiverne oven på sildene i fadet og hæld den varme eddikelage over. Lad sildene trække i lagen i mindst 30 minutter
- Pynt med frisk dild lige før servering og servér med godt rugbrød til
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.242,0 | 207,0 |
Protein i gram | 78,6 | 13,1 |
Kulhydrat i gram | 65,4 | 10,9 |
Fedt i gram | 71,4 | 11,9 |
Kalium i mg | 1.228,0 | 204,7 |
Kalium (kogt) | 1.830,0 | 305,0 |
Fosfat i mg | 1.164,0 | 194,0 |
Salt i gram | 7,2 | 1,2 |
Ingredienser
6 sildefileter
2 dl rugmel
1 tsk salt
Friskkværnet peber
Usaltet smør til stegningen
Eddikelage
5 dl eddike
150 gram sukker
1 dl vand
3 laurbærblade
12 hele peberkorn
2 rødløg