Spinatpandekager
Ingredienser
40 g frisk spinat
Ca. 1 ¼ dl hvedemel (75 g)
3 æggehvider (eller 2 bægre æggehvide uden tilsat fosfat)
1 dl vand
½ dl piskefløde 38 % (ca. 50 g)
½ tsk peber (1,5 g)
Evt. 2 spsk. hytteost (ca. 30 gram)
Evt. 1 skive røget laks (20 gram)
Sådan gør du:
- Giv spinaten et kort opkog i vand i 2 minutter. Kassér kogevandet og lad spinaten køle af. Blend spinaten. Pisk mel,
æggehvide, vand og piskefløde og tilsæt den blendede spinat. Tilføj peber. - Varm en pande op med lidt olivenolie. Steg pandekagerne en ad gangen.
- Server for eksempel med hytteost og/eller laks.
- De kan også spises kolde og er gode i madpakken.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens bruge pandekagerne, men nøjes med den halve mængde hytteost eller laks ovenpå.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du bruge mælk i stedet for piskefløde, og evt. bruge 2 æg i stedet for kun æggehvider.
- Du kan også bruge frossen spinat i stedet for frisk. Lad det frosne spinat tø op i en sigte, så vandet kan løbe fra.
- Til denne ret kan du selv vælge, om du vil tilføje ekstra fyld på pandekagerne. Her kan du se næringsindholdet i det ekstra fyld:
Næringsindhold i 30 gram (2 spsk.) hytteost
32 kcal
4 gram protein
6,4 gram kulhydrat
8,8 gram fedt
21 mg kalium
46 mg fosfat
0,27 gram salt
Næringsindhold i 20 g (1 skive) røget laks
36 kcal
4 gram protein
0 gram kulhydrat
11 gram fedt
80 mg kalium
50 mg fosfat
0,59 gram salt
Tips:
- Spinat er en af de grøntsager, som indeholder mest kalium, men til gengæld giver det også god smag og en flot farve til pandekagerne. I hver pandekage er der ca. 30 mg kalium fra spinat.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 582,0 | 97,0 |
Protein i gram | 24,0 | 4,0 |
Kulhydrat i gram | 57,0 | 9,5 |
Fedt i gram | 27,0 | 4,5 |
Kalium i mg | 588,0 | 98,0 |
Kalium (kogt) | 588,0 | 98,0 |
Fosfat i mg | 252,0 | 42,0 |
Salt i gram | 0,8 | 0,1 |
Ingredienser
40 g frisk spinat
Ca. 1 ¼ dl hvedemel (75 g)
3 æggehvider (eller 2 bægre æggehvide uden tilsat fosfat)
1 dl vand
½ dl piskefløde 38 % (ca. 50 g)
½ tsk peber (1,5 g)
Evt. 2 spsk. hytteost (ca. 30 gram)
Evt. 1 skive røget laks (20 gram)