Spaghetti med kødsovs
Ingredienser
150 gram hakket kød (oksekød eller kylling)
1 spsk. olie/oliemargarine
½ portion tomatsovs (se opskrift på tomatsovs)
120 gram spaghetti (eller pasta)
2 spsk. frisk oregano (kan også være basilikum eller andre krydderurter)
Sådan gør du:
- Kødet svitses på panden. Tomatsovs tilsættes.
- Pasta tilberedes efter anvisning på pakken.
- Oregano skylles og hakkes.
- Pasta serveres med kødsovs og drysses med oregano.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du reducere til 75-100 gram kød og i stedet spise mere pasta, fx 150-180 gram til denne portion. Alternativt kan du tilberede retten, som den står her, og i stedet dele den i 3-4 portioner.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne ret. Du kan evt. bruge en hel portion tomatsovs fremfor en halv, hvis du ikke har behov for at spare på kalium.
Tips:
- En pakke hakket kød indeholder ofte mellem 350 og 500 gram kød. Tilbered gerne det hele på panden og frys noget af det ned. Du kan også vælge at fryse en portion råt kød ned.
- Mængden af kalium falder en smule efter tilberedning af grøntsager til tomatsovs.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 990,0 | 495,0 |
Protein i gram | 49,0 | 24,5 |
Kulhydrat i gram | 107,0 | 53,5 |
Fedt i gram | 38,0 | 19,0 |
Kalium i mg | 1.520,0 | 760,0 |
Kalium (kogt) | 1.410,0 | 705,0 |
Fosfat i mg | 550,0 | 275,0 |
Salt i gram | 1,0 | 0,5 |
Ingredienser
150 gram hakket kød (oksekød eller kylling)
1 spsk. olie/oliemargarine
½ portion tomatsovs (se opskrift på tomatsovs)
120 gram spaghetti (eller pasta)
2 spsk. frisk oregano (kan også være basilikum eller andre krydderurter)