Skinkesalat
Ingredienser
100 g skinke uden tilsat fosfat
3 skiver rødløg (ca. 30 g)
2 spsk. frisk purløg (ca. 5,5 g)
1 spsk. creme fraiche 18 % (ca. 15 g)
½ tsk. sennep (ca. 2,5 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
Sådan gør du:
- Start med at koge skinkeinderlåret i ca. 20-25 minutter. Tag op af kogevandet og lad køle af.
- Skær skinkeinderlåret ud i mindre tern afhængig af, hvor store stykker der ønskes (du kan vælge at bruge færdigkogte skinkestrimler uden tilsat fosfat i stedet, men vær opmærksom på saltindhold).
- Skær rødløg ud i mindre tern.
- Vask og snit purløg fint.
- Bland creme fraiche med sennep, citronsaft, rødløg og purløg. Kør f.eks. på minihakker for en finere masse. Gem lidt purløg til pynt.
- Tilføj det kolde skinkekød og smag til med peber, og derefter pynt og servér.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du dele denne portion op i 3-4 portioner fremfor kun 2 og i stedet spise mere rugbrød.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens anvende denne opskrift. Vælg evt. creme fraiche med et lavere indhold af fedt.
Tips:
- Skinke indeholder ofte tilsat fosfat, også selvom du køber en hel landskinke, så tag et kig på varedeklarationen. Det er muligt at få skinke, både i strimler og et helt stykke, som ikke indeholder tilsat fosfat. Eksempelvis må økologisk skinke ikke være tilsat fosfat.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 150,0 | 75,0 |
Protein i gram | 23,0 | 11,5 |
Kulhydrat i gram | 2,7 | 1,4 |
Fedt i gram | 5,0 | 2,5 |
Kalium i mg | 500,0 | 250,0 |
Kalium (kogt) | 500,0 | 250,0 |
Fosfat i mg | 240,0 | 120,0 |
Salt i gram | 0,1 | 0,1 |
Ingredienser
100 g skinke uden tilsat fosfat
3 skiver rødløg (ca. 30 g)
2 spsk. frisk purløg (ca. 5,5 g)
1 spsk. creme fraiche 18 % (ca. 15 g)
½ tsk. sennep (ca. 2,5 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)