Salat med blomkål og broccoli
Ingredienser
Salat
½ blomkål
1 stk. broccoli
1 tsk. salt
1 lille radicchiosalat eller hjertesalat
25 g brødcroutoner
Dressing
1 spsk. finthakket rødløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. kryddereddike
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
Sådan gør du:
- Blomkål og broccoli deles i små buketter og stokkene skæres i små tern.
- Kog kålen i vand tilsat 1 tsk. salt i 2 min.
- Kogevandet hældes fra og blomkål og broccoli afkøles.
- Salaten rives til mundrette stykker.
- Alle ingredienser til dressingen røres sammen og smages til med salt, peber og evt. mere sennep.
- Når blomkål og broccoli er afkølet, blandes det sammen med salatblade og dressing.
- Salaten anrettes i skål eller fad sammen med brødcroutoner.
Variation:
Tips:
- Spis fx som tilbehør til kyllingefrikadeller, fiskefrikadeller, forloren hare, fiskefad eller lasagne.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 703,0 | 175,8 |
Protein i gram | 1,5 | 0,4 |
Kulhydrat i gram | 42,5 | 10,6 |
Fedt i gram | 47,7 | 11,9 |
Kalium i mg | 1.797,0 | 449,3 |
Kalium (kogt) | 1.416,0 | 354,0 |
Fosfat i mg | 367,0 | 91,8 |
Salt i gram | 6,7 | 1,7 |
Ingredienser
Salat
½ blomkål
1 stk. broccoli
1 tsk. salt
1 lille radicchiosalat eller hjertesalat
25 g brødcroutoner
Dressing
1 spsk. finthakket rødløg
3 spsk. olivenolie
1 spsk. kryddereddike
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep