Rosinboller
Ingredienser
1½ dl vand (150 g)
75 g usaltet smør eller flydende oliemargarine
½ pakke gær (25 g)
1 dl creme fraiche 18 % (ca. 100 g)
2 spsk. sukker (ca. 27 g)
1 tsk stødt kardemomme (ca. 2 g)
1 æg (ca. 60 g)
400 g hvedemel (ca. 6,5 dl)
150 g rosiner
Sådan gør du:
- Hæld varmt vand over smørret.
- Opløs gæren i smørvandet, når det er kølet lidt ned.
- Tilsæt creme fraiche, sukker og kardemomme og rør godt sammen.
- Tilsæt æg og det meste af melet.
- Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter.
- Ælt rosiner i dejen.
- Lad dejen hæve 1-1 ½ time.
- Ælt dejen let på et let meldrysset bord og form til boller, der lægges på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Bag bollerne i 10 – 12 minutter, indtil de er gyldne.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Rosiner har et højt indhold af kalium. Hvis du elsker rosinboller, så nyd hver eneste bid. Hvis du ikke er begejstret for
rosiner i boller, så spring dem over og spar 100 mg kalium pr. bolle.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.880,0 | 240,0 |
Protein i gram | 56,0 | 4,7 |
Kulhydrat i gram | 432,0 | 36,0 |
Fedt i gram | 96,0 | 8,0 |
Kalium i mg | 2.196,0 | 183,0 |
Kalium (kogt) | 2.196,0 | 183,0 |
Fosfat i mg | 912,0 | 76,0 |
Salt i gram | 0,4 | 0,0 |
Ingredienser
1½ dl vand (150 g)
75 g usaltet smør eller flydende oliemargarine
½ pakke gær (25 g)
1 dl creme fraiche 18 % (ca. 100 g)
2 spsk. sukker (ca. 27 g)
1 tsk stødt kardemomme (ca. 2 g)
1 æg (ca. 60 g)
400 g hvedemel (ca. 6,5 dl)
150 g rosiner