♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Rosinboller

Tilføj retten

12
Fryseegnet
Rosinboller

Ingredienser


1½ dl vand (150 g)
75 g usaltet smør eller flydende oliemargarine
½ pakke gær (25 g)
1 dl creme fraiche 18 % (ca. 100 g)
2 spsk. sukker (ca. 27 g)
1 tsk stødt kardemomme (ca. 2 g)
1 æg (ca. 60 g)
400 g hvedemel (ca. 6,5 dl)
150 g rosiner

Sådan gør du:

  • Hæld varmt vand over smørret.
  • Opløs gæren i smørvandet, når det er kølet lidt ned.
  • Tilsæt creme fraiche, sukker og kardemomme og rør godt sammen.
  • Tilsæt æg og det meste af melet.
  • Ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter.
  • Ælt rosiner i dejen.
  • Lad dejen hæve 1-1 ½ time.
  • Ælt dejen let på et let meldrysset bord og form til boller, der lægges på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Bag bollerne i 10 – 12 minutter, indtil de er gyldne.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


  • Rosiner har et højt indhold af kalium. Hvis du elsker rosinboller, så nyd hver eneste bid. Hvis du ikke er begejstret for
    rosiner i boller, så spring dem over og spar 100 mg kalium pr. bolle.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal2.880,0240,0
Protein i gram56,04,7
Kulhydrat i gram432,036,0
Fedt i gram96,08,0
Kalium i mg2.196,0183,0
Kalium (kogt)2.196,0183,0
Fosfat i mg912,076,0
Salt i gram0,40,0

Ingredienser

1½ dl vand (150 g)
75 g usaltet smør eller flydende oliemargarine
½ pakke gær (25 g)
1 dl creme fraiche 18 % (ca. 100 g)
2 spsk. sukker (ca. 27 g)
1 tsk stødt kardemomme (ca. 2 g)
1 æg (ca. 60 g)
400 g hvedemel (ca. 6,5 dl)
150 g rosiner