Rødbedesalat
Ingredienser
1 mellemstor rå rødbede (ca. 100 g)
25 g grønkål
25 g rucolasalat
3 spsk. olivenolie (67,5 g)
1 tsk. balsamico (16,2 g)
40 g feta
Ca. 7-10 stk. mandler (15 g)
Sådan gør du:
- Skræl rødbederne og skær dem i små tern.
- Kog i 1 liter vand tilsat 1 tsk. salt i 5 min. og skyl herefter straks med koldt vand.
- Fjern stilken fra grønkål og hak den fint.
- Skyl grønkål og rucola, pres evt. det sidste vand fra i et rent viskestykke.
- Bland salaten i en stor skål.
- Rør olivenolie sammen med balsamico og fordel over salaten.
- Skær fetaen ud og hak mandlerne og servér.
- Spis med et stykke kylling og et godt stykke brød til, se f.eks. vores opskrift på fladbrød.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du evt. reducere mængden af fetaost til 20 gram eller spise salaten som hovedret.
Tips:
- Bland først mandlerne i salaten lige før servering, så undgår du, at de bliver bløde.
- Feta kan indeholde en del salt, så vær opmærksom på saltindholdet i den feta, du vælger. Den udregnede saltmængde her i opskriften er et gennemsnit.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 500,0 | 250,0 |
Protein i gram | 15,0 | 7,5 |
Kulhydrat i gram | 14,0 | 7,0 |
Fedt i gram | 43,0 | 21,5 |
Kalium i mg | 680,0 | 340,0 |
Kalium (kogt) | 580,0 | 290,0 |
Fosfat i mg | 290,0 | 145,0 |
Salt i gram | 1,7 | 0,9 |
Ingredienser
1 mellemstor rå rødbede (ca. 100 g)
25 g grønkål
25 g rucolasalat
3 spsk. olivenolie (67,5 g)
1 tsk. balsamico (16,2 g)
40 g feta
Ca. 7-10 stk. mandler (15 g)