Rødbede-chokolade-kage
Ingredienser
200 g rå rødbede (ca. 1 stor)
2 æg (ca. 100 g)
4 æggehvider (eller 3 bægre æggehvide uden tilsat fosfat)
300 g sukker (ca. 3,5 dl)
150 g usaltet smør eller oliemargarine
50 g mørk chokolade
100 g hvedemel (ca. 1,5 dl)
6 tsk. vaniljesukker (ca. 27 g)
1 tsk. bagepulver (4,1 g)
4 spsk. kakao (36 g)
Sådan gør du:
- Skræl rødbeden og skær ud i 3 stykker. Kog i ca. 15 minutter i vand tilsat salt. Kassér kogevandet og lad rødbedestykkerne køle af.
- Tænd ovnen på 170°C varmluft.
- Pisk æg, æggehvider og sukker sammen.
- Smelt smørret, stil til side og lad det køle af.
- Hak chokoladen og riv rødbederne fint.
- I ægge/sukkermassen blandes mel, vaniljesukker, bagepulver, kakao, rødbede og chokolade. Derefter røres det smeltede smør i.
- Hæld dejen i en form på ca. 25 x 35 cm, der er foret med bagepapir, og bag i ca. 40 min.
- Skær kagen, når den har kølet lidt af, så er den mere fast.
- Hvis du ikke kan nå at spise det hele, kan den fryses ned i stykker. Så kan du nemt tage et stykke op af fryseren til eftermiddagskaffen.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis i den mængde, som er angivet i opskriften.
Tips:
- I opskrifter, hvor der skal bruges hele æg, er det ofte muligt at erstatte nogle af æggene med æggehvide, så fosfatindholdet bliver lavere. Det er gjort i denne opskrift.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 3.500,0 | 218,8 |
Protein i gram | 48,0 | 3,0 |
Kulhydrat i gram | 465,0 | 29,1 |
Fedt i gram | 160,0 | 10,0 |
Kalium i mg | 2.640,0 | 165,0 |
Kalium (kogt) | 2.480,0 | 155,0 |
Fosfat i mg | 1.040,0 | 65,0 |
Salt i gram | 2,5 | 0,2 |
Ingredienser
200 g rå rødbede (ca. 1 stor)
2 æg (ca. 100 g)
4 æggehvider (eller 3 bægre æggehvide uden tilsat fosfat)
300 g sukker (ca. 3,5 dl)
150 g usaltet smør eller oliemargarine
50 g mørk chokolade
100 g hvedemel (ca. 1,5 dl)
6 tsk. vaniljesukker (ca. 27 g)
1 tsk. bagepulver (4,1 g)
4 spsk. kakao (36 g)