Risalamande
Ingredienser
1 portion kold risengrød (se vores risengrød)
1 spsk. sukker
¾ – 1 dl piskefløde
5 mandler (ca. 10 gram)
1-2 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
- Bland den kolde risengrød med sukker.
- Pisk fløden til den er stiv og vend den i grøden.
- Smut mandler og hak dem. Vend dem i.
- Smag til med vaniljesukker.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Næringsindholdet er kun for risalamande. Hvis du ønsker kirsebærsauce med i beregningen, se vores kirsebærsauce.
- Mandler indeholder en del kalium og fosfat. I denne portion udgør mandlerne 70 mg kalium og 50 mg fosfat. Hvis du vil spare på kalium og fosfat, kan du i stedet bruge et par dråber mandelessens.
- Vil du høre Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe fortælle om risalamanden så se her.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 490,0 | 245,0 |
Protein i gram | 4,0 | 2,0 |
Kulhydrat i gram | 22,0 | 11,0 |
Fedt i gram | 44,0 | 22,0 |
Kalium i mg | 166,0 | 83,0 |
Kalium (kogt) | 166,0 | 83,0 |
Fosfat i mg | 106,0 | 53,0 |
Salt i gram | 0,1 | 0,0 |
Ingredienser
1 portion kold risengrød (se vores risengrød)
1 spsk. sukker
¾ – 1 dl piskefløde
5 mandler (ca. 10 gram)
1-2 tsk. vaniljesukker