Pizza med hakket oksekød
Ingredienser
Dej
25 gram gær
2½ dl lunt vand
250 gram hvedemel
1/4 tsk salt
1 spsk olie
Tomatsovs
½ dåse flåede tomater uden væde
Basilikum
Oregano
2 spsk tomatpuré
Kød
100 gram hakket oksekød
2 fed hvidløg
2 spsk olie eller oliemargarine
30 gram løg
60 gram peberfrugt
Sådan gør du:
Dej
- Forvarm ovnen til 200°C
- Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, salt og mel, og ælt sammen
- Tilsæt mere vand hvis nødvendigt, indtil dejen er blød og smidig
- Stil dejen til hævning et lunt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse
- Ælt dejen igennem og rul den ud til 1 stor eller 2 mindre pizzaer på ½ cm tykkelse
- Pensl dejen med olie og læg fyldet på
Fyld
- Blend tomaterne med basilikum, oregano og tomatpuré
- Hak løget
- Svits kødet i fedtstof sammen med løg, knust hvidløg og peberfrugt
- Rør den blendede tomatsovs i kød
- Læg fyldet på bunden og drys evt. med ost
- Bag pizzaen i 20-30 minutter
Variation:
Tips:
- Du kan eksperimentere med at erstatte en tredjedel hvedemel med forskellige typer af andet mel. Det vil give lidt mere kalium og fosfat at anvende f.eks. rugmel, men vil også give flere kostfibre.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.100,0 | 1.050,0 |
Protein i gram | 75,0 | 37,5 |
Kulhydrat i gram | 294,0 | 147,0 |
Fedt i gram | 65,0 | 32,5 |
Kalium i mg | 2.050,0 | 1.025,0 |
Kalium (kogt) | 2.050,0 | 1.025,0 |
Fosfat i mg | 1.180,0 | 590,0 |
Salt i gram | 1,6 | 0,8 |
Ingredienser
Dej
25 gram gær
2½ dl lunt vand
250 gram hvedemel
1/4 tsk salt
1 spsk olie
Tomatsovs
½ dåse flåede tomater uden væde
Basilikum
Oregano
2 spsk tomatpuré
Kød
100 gram hakket oksekød
2 fed hvidløg
2 spsk olie eller oliemargarine
30 gram løg
60 gram peberfrugt