♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Perlebygsalat med æble og mynte

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Perlebygsalat

Ingredienser


1 lille rødløg (ca. 50 g)
½ æble (ca. 50 g)
1 spsk. balsamico (ca. 15 g)
½ tsk. sennep (3 g)
1 spsk. olivenolie (ca. 14 g)
¼ peber (0,75 g)
125 g perlebyg (tørvægt)
½ tsk. honning (3,5 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
1 spsk. frisk mynte (ca. 5 g)

Sådan gør du:

  • Kog perlebyg efter anvisning på pakken og køl af.
  • Skær rødløg og æble i tern og hak mynten.
  • Rør olivenolie, balsamico, sennep, citronsaft, honning og peber sammen til en dressing og bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Salaten er klar til servering.
  • Spis f.eks. med et stykke kylling eller frikadeller til.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


  • En god måde at bruge rå frugt og grønt på er i salater, hvor du kan nyde den friske og sprøde konsistens. Ved at tilsætte perlebyg og spise det sammen med et stykke kød, kylling eller fisk, kan det udgøre et helt måltid.
  • Vil du høre Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe fortælle om perlebygsalaten, så se her

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal620,0310,0
Protein i gram13,06,5
Kulhydrat i gram90,045,0
Fedt i gram15,07,5
Kalium i mg570,0285,0
Kalium (kogt)570,0285,0
Fosfat i mg300,0150,0
Salt i gram0,10,1

Ingredienser

1 lille rødløg (ca. 50 g)
½ æble (ca. 50 g)
1 spsk. balsamico (ca. 15 g)
½ tsk. sennep (3 g)
1 spsk. olivenolie (ca. 14 g)
¼ peber (0,75 g)
125 g perlebyg (tørvægt)
½ tsk. honning (3,5 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
1 spsk. frisk mynte (ca. 5 g)