Perlebygsalat med æble og mynte
Ingredienser
1 lille rødløg (ca. 50 g)
½ æble (ca. 50 g)
1 spsk. balsamico (ca. 15 g)
½ tsk. sennep (3 g)
1 spsk. olivenolie (ca. 14 g)
¼ peber (0,75 g)
125 g perlebyg (tørvægt)
½ tsk. honning (3,5 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
1 spsk. frisk mynte (ca. 5 g)
Sådan gør du:
- Kog perlebyg efter anvisning på pakken og køl af.
- Skær rødløg og æble i tern og hak mynten.
- Rør olivenolie, balsamico, sennep, citronsaft, honning og peber sammen til en dressing og bland alle ingredienserne sammen i en skål.
- Salaten er klar til servering.
- Spis f.eks. med et stykke kylling eller frikadeller til.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- En god måde at bruge rå frugt og grønt på er i salater, hvor du kan nyde den friske og sprøde konsistens. Ved at tilsætte perlebyg og spise det sammen med et stykke kød, kylling eller fisk, kan det udgøre et helt måltid.
- Vil du høre Nyreforeningens diætist Sofie Wendelboe fortælle om perlebygsalaten, så se her
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 620,0 | 310,0 |
Protein i gram | 13,0 | 6,5 |
Kulhydrat i gram | 90,0 | 45,0 |
Fedt i gram | 15,0 | 7,5 |
Kalium i mg | 570,0 | 285,0 |
Kalium (kogt) | 570,0 | 285,0 |
Fosfat i mg | 300,0 | 150,0 |
Salt i gram | 0,1 | 0,1 |
Ingredienser
1 lille rødløg (ca. 50 g)
½ æble (ca. 50 g)
1 spsk. balsamico (ca. 15 g)
½ tsk. sennep (3 g)
1 spsk. olivenolie (ca. 14 g)
¼ peber (0,75 g)
125 g perlebyg (tørvægt)
½ tsk. honning (3,5 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
1 spsk. frisk mynte (ca. 5 g)