Pastasalat med rejer
Ingredienser
60 gram rå pasta
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
1 lille fed hvidløg
Peber
100 gram rejer fra frost eller i lage (ca. 2 dl)
1 lille peberfrugt (ca. 120 gram)
Sådan gør du:
- Pasta koges efter anvisning på pakken, hældes i en sigte og skyldes med koldt vand, og køler af.
- Ingredienserne til dressing piskes sammen med en gaffel i en lille kop (du kan også købe en olie-eddike-dressing).
- Pasta blandes med dressing, rejer og peberfrugt. Drys evt. med friskkværnet peber.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du kan nøjes med 1 dl rejer og evt. øge mængden af pasta til 80 gram.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens bruge opskriften som den er.
Tips:
- Hvis rejerne er i lage, er det en god idé at skylle dem, da der er meget salt i lagen. Hvis det er fra frost, skal de tages op et par timer før.
- Retten indeholder ca. 40 procent af den daglige anbefaling for salt, men stort set kun fra rejernes lage. Derfor kan du med fordel skylle dem. Halvdelen af rejerne kan også erstattes af muslinger.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 440,0 | 440,0 |
Protein i gram | 23,0 | 23,0 |
Kulhydrat i gram | 50,0 | 50,0 |
Fedt i gram | 16,0 | 16,0 |
Kalium i mg | 465,0 | 465,0 |
Kalium (kogt) | 465,0 | 465,0 |
Fosfat i mg | 215,0 | 215,0 |
Salt i gram | 2,3 | 2,3 |
Ingredienser
60 gram rå pasta
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
1 lille fed hvidløg
Peber
100 gram rejer fra frost eller i lage (ca. 2 dl)
1 lille peberfrugt (ca. 120 gram)