Pandekager lavet på rismel
Ingredienser
1,5 dl vand
25 g usaltet smør
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
4 æggehvider (eller 3 bægre æggehvider uden tilsat fosfat)
2 dl rismel (130 g)
1 tsk. sukker (5 g)
½ tsk. stødt kardemomme
Usaltet smør eller oliemargarine til stegning
Sådan gør du:
- Varm vandet op i en gryde.
- Tilsæt smørret og rør, indtil det er smeltet.
- Hæld smørvandet i en skål og pisk piskefløde og æggehvider i.
- Bland rismel, sukker og kardemomme, og pisk en dej sammen med den våde blanding.
- Lad dejen stå i 20 min. ved stuetemperatur.
- Steg pandekagerne gyldne i smør.
- Rør i dejen inden hver stegning.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan et mellemmåltid være en halv portion. Frys evt. resten ned eller spis dem over et par dage.
Tips:
- Du kan sagtens lave pande kagerne på hvedemel, hvis du ikke har rismel. Det giver 100 kcal, 35 gram kulhydrat, 4 gram protein, 70 mg kalium og 30 mg fosfat mere end med rismel.
- Spis f.eks. pandekagerne med blåbærkompot eller hindbærskum.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 920,0 | 460,0 |
Protein i gram | 25,0 | 12,5 |
Kulhydrat i gram | 110,0 | 55,0 |
Fedt i gram | 42,0 | 21,0 |
Kalium i mg | 420,0 | 210,0 |
Kalium (kogt) | 420,0 | 210,0 |
Fosfat i mg | 180,0 | 90,0 |
Salt i gram | 0,7 | 0,4 |
Ingredienser
1,5 dl vand
25 g usaltet smør
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
4 æggehvider (eller 3 bægre æggehvider uden tilsat fosfat)
2 dl rismel (130 g)
1 tsk. sukker (5 g)
½ tsk. stødt kardemomme
Usaltet smør eller oliemargarine til stegning