♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Overnight-havregrød med blåbær og vanilje

Tilføj retten

1
Ikke fryseegnet
Overnight havregrød med blåbær og vanilje

Ingredienser


1 dl havregryn (35 g)
2 spsk. soya yoghurt naturel (30 g)
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
½ tsk vaniljesukker (4,4 g)
1 tsk honning (7 g)
1 spsk. blåbær (9 g)

Sådan gør du:

  • Rør alle ingredienserne, undtagen blåbær, sammen i en skål og stil på køl.
  • Rør i grøden efter et par timer og lad stå natten over (eller et par timer). Jo længere tid grøden står, des fastere bliver den.
  • Tag grøden ud af køleskabet, top med blåbær og servér.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens vælge denne opskrift.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du vælge almindelig yoghurt i stedet for sojayoghurt og mælk i stedet for piskefløde.

Tips:


  • Blåbær har et lavere indhold af kalium end mange andre bær og frugter, derfor er det er godt valg som drys på morgenmaden eller som en lille snack.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal366,0366,0
Protein i gram7,07,0
Kulhydrat i gram33,033,0
Fedt i gram22,022,0
Kalium i mg215,0215,0
Kalium (kogt)215,0215,0
Fosfat i mg190,0190,0
Salt i gram0,10,1

Ingredienser

1 dl havregryn (35 g)
2 spsk. soya yoghurt naturel (30 g)
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
½ tsk vaniljesukker (4,4 g)
1 tsk honning (7 g)
1 spsk. blåbær (9 g)