Overnight-havregrød med blåbær og vanilje
Ingredienser
1 dl havregryn (35 g)
2 spsk. soya yoghurt naturel (30 g)
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
½ tsk vaniljesukker (4,4 g)
1 tsk honning (7 g)
1 spsk. blåbær (9 g)
Sådan gør du:
- Rør alle ingredienserne, undtagen blåbær, sammen i en skål og stil på køl.
- Rør i grøden efter et par timer og lad stå natten over (eller et par timer). Jo længere tid grøden står, des fastere bliver den.
- Tag grøden ud af køleskabet, top med blåbær og servér.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens vælge denne opskrift.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du vælge almindelig yoghurt i stedet for sojayoghurt og mælk i stedet for piskefløde.
Tips:
- Blåbær har et lavere indhold af kalium end mange andre bær og frugter, derfor er det er godt valg som drys på morgenmaden eller som en lille snack.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 366,0 | 366,0 |
Protein i gram | 7,0 | 7,0 |
Kulhydrat i gram | 33,0 | 33,0 |
Fedt i gram | 22,0 | 22,0 |
Kalium i mg | 215,0 | 215,0 |
Kalium (kogt) | 215,0 | 215,0 |
Fosfat i mg | 190,0 | 190,0 |
Salt i gram | 0,1 | 0,1 |
Ingredienser
1 dl havregryn (35 g)
2 spsk. soya yoghurt naturel (30 g)
½ dl piskefløde 38 % (50 g)
½ tsk vaniljesukker (4,4 g)
1 tsk honning (7 g)
1 spsk. blåbær (9 g)