Mousakka
Ingredienser
200 gram hakket okse eller lam
30 gram løg
1 fed hvidløg
3 spsk olie eller oliemargarine
1 dåse flåede tomater
1 spsk tomatpuré
150 gram aubergine
150 gram kogt kartoffel
2 spsk hakket persille eller andre krydderurter
Tørret oregano
Tørret basilikum
3 spsk revet mozzarella
Salt og peber
Bechamelsovs
2-3 spsk hvedemel
1 spsk olie eller oliemargarine
¾ dl fløde
2 dl vand
Revet muskatnød
Sådan gør du:
Bechamelsovs
- Hvedemelet tilsættes fedtstoffet under piskning og bages godt igennem.
- Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt, og kog det godt igennem under piskning.
- Smag til med muskatnød og salt.
Mousakka
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Hak løg og hvidløg.
- Brun kødet i 1 spsk fedtstof sammen med løget og hvidløget.
- Tilsæt hakkede flåede tomater, tomatpuré og persille.
- Krydr med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det simre i få minutter.
- Skær auberginen i skiver.
- Drys med salt og lad dem trække i 10-15 minutter.
- Skyl og tør skiverne.
- Skær de kogte kartofler i skiver.
- Rist skiverne af aubergine og kartoffel i fedtstof på panden.
- Smør et ildfast fad og læg et lag af aubergine/kartoffel.
- Læg et lag kød ovenpå, og fortsæt med skiftevis at tilføje lag af hhv. aubergine/kartoffel og kød.
- Slut af med et lag aubergine/kartoffel.
- Hæld saucen på øverst og drys med ost.
- Sæt fadet i ovnen ved 200°C p 30-35 minutter.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.514,0 | 757,0 |
Protein i gram | 58,2 | 29,1 |
Kulhydrat i gram | 72,2 | 36,1 |
Fedt i gram | 108,4 | 54,2 |
Kalium i mg | 2.692,0 | 1.346,0 |
Kalium (kogt) | 2.692,0 | 1.346,0 |
Fosfat i mg | 720,0 | 360,0 |
Salt i gram | 8,5 | 4,3 |
Ingredienser
200 gram hakket okse eller lam
30 gram løg
1 fed hvidløg
3 spsk olie eller oliemargarine
1 dåse flåede tomater
1 spsk tomatpuré
150 gram aubergine
150 gram kogt kartoffel
2 spsk hakket persille eller andre krydderurter
Tørret oregano
Tørret basilikum
3 spsk revet mozzarella
Salt og peber
Bechamelsovs
2-3 spsk hvedemel
1 spsk olie eller oliemargarine
¾ dl fløde
2 dl vand
Revet muskatnød