♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Mousakka

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Moussaka

Ingredienser


200 gram hakket okse eller lam
30 gram løg
1 fed hvidløg
3 spsk olie eller oliemargarine
1 dåse flåede tomater
1 spsk tomatpuré
150 gram aubergine
150 gram kogt kartoffel
2 spsk hakket persille eller andre krydderurter
Tørret oregano
Tørret basilikum
3 spsk revet mozzarella
Salt og peber

Bechamelsovs
2-3 spsk hvedemel
1 spsk olie eller oliemargarine
¾ dl fløde
2 dl vand
Revet muskatnød

Sådan gør du:

Bechamelsovs

  • Hvedemelet tilsættes fedtstoffet under piskning og bages godt igennem.
  • Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt, og kog det godt igennem under piskning.
  • Smag til med muskatnød og salt.

Mousakka

  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Brun kødet i 1 spsk fedtstof sammen med løget og hvidløget.
  • Tilsæt hakkede flåede tomater, tomatpuré og persille.
  • Krydr med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det simre i få minutter.
  • Skær auberginen i skiver.
  • Drys med salt og lad dem trække i 10-15 minutter.
  • Skyl og tør skiverne.
  • Skær de kogte kartofler i skiver.
  • Rist skiverne af aubergine og kartoffel i fedtstof på panden.
  • Smør et ildfast fad og læg et lag af aubergine/kartoffel.
  • Læg et lag kød ovenpå, og fortsæt med skiftevis at tilføje lag af hhv. aubergine/kartoffel og kød.
  • Slut af med et lag aubergine/kartoffel.
  • Hæld saucen på øverst og drys med ost.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200°C p 30-35 minutter.

Variation:


Tips:


Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.514,0757,0
Protein i gram58,229,1
Kulhydrat i gram72,236,1
Fedt i gram108,454,2
Kalium i mg2.692,01.346,0
Kalium (kogt)2.692,01.346,0
Fosfat i mg720,0360,0
Salt i gram8,54,3

Ingredienser

200 gram hakket okse eller lam
30 gram løg
1 fed hvidløg
3 spsk olie eller oliemargarine
1 dåse flåede tomater
1 spsk tomatpuré
150 gram aubergine
150 gram kogt kartoffel
2 spsk hakket persille eller andre krydderurter
Tørret oregano
Tørret basilikum
3 spsk revet mozzarella
Salt og peber

Bechamelsovs
2-3 spsk hvedemel
1 spsk olie eller oliemargarine
¾ dl fløde
2 dl vand
Revet muskatnød