Mornaysauce
Ingredienser
25 g usaltet smør eller flydende oliemargarine
1 spsk. hvedemel (ca. 9 g)
Ca. 1½ dl vand
2 spsk. piskefløde 38 %
1 spsk. flødeost/friskost
¼ tsk. peber
½ tsk. revet muskatnød
Sådan gør du:
- Smelt smør i en gryde ved medium varme.
- Kom lidt af melet i ad gangen, indtil det tykner til en melbolle.
- Bland vand og piskefløde til flødevand og hæld lidt ad gangen i gryden. Rør godt rundt, så det hverken klumper eller brænder fast.
- Lad saucen koge under omrøring et par minutter (hvis den ikke koger op, vil den smage af mel).
- Tilsæt ost og lad det smelte i sovsen.
- Smag til med peber og muskatnød.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Hvis du vil vælge sundere fedtstof, kan du bruge flydende oliemargarine frem for smør. Hvis du vil spare på fedtstof, kan du vælge friskost frem for flødeost og cremefine frem for piskefløde.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 390,0 | 195,0 |
Protein i gram | 3,3 | 1,7 |
Kulhydrat i gram | 9,0 | 4,5 |
Fedt i gram | 38,0 | 19,0 |
Kalium i mg | 84,0 | 42,0 |
Kalium (kogt) | 84,0 | 42,0 |
Fosfat i mg | 64,0 | 32,0 |
Salt i gram | 0,3 | 0,1 |
Ingredienser
25 g usaltet smør eller flydende oliemargarine
1 spsk. hvedemel (ca. 9 g)
Ca. 1½ dl vand
2 spsk. piskefløde 38 %
1 spsk. flødeost/friskost
¼ tsk. peber
½ tsk. revet muskatnød