Marengs med fersken og citronflødeskum
Ingredienser
3 æggehvider
175 gram sukker
5 dråber citronsaft
1 tsk vaniljesukker
200 gram fersken på dåse
250 ml piskefløde
1 tsk citronskal fra en økologisk citron
Sådan gør du:
- Æggehvider og sukker piskes rigtig godt sammen til en luftig hvid masse.
- Vend forsigtigt citronsaft og vaniljesukker i blandingen.
- Læg bagepapir i en bageform (diameter 25 cm) og fyld marengscremen i den.
- Bag kagen i ovnen i ca. 1½ time ved 100°C.
- Tag marengsbunden ud, når den er gyldenbrun, og lad den afkøle.
- Pisk fløden til flødeskum og skær ferskenerne i tynde skiver.
- Fordel frugten udover marengsbunden og fyld flødeskum udover kagen. Pynt med citronskal.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.865,0 | 466,3 |
Protein i gram | 18,0 | 4,5 |
Kulhydrat i gram | 232,0 | 58,0 |
Fedt i gram | 96,0 | 24,0 |
Kalium i mg | 723,0 | 180,8 |
Kalium (kogt) | 10,0 | 2,5 |
Fosfat i mg | 194,0 | 48,5 |
Salt i gram | 0,6 | 0,2 |
Ingredienser
3 æggehvider
175 gram sukker
5 dråber citronsaft
1 tsk vaniljesukker
200 gram fersken på dåse
250 ml piskefløde
1 tsk citronskal fra en økologisk citron