♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Mættende grønt tilbehør

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Mættende grønt tilbehør

Ingredienser


200 g kartofler
200 g gulerødder
1⁄2 broccoli (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt
1 spsk. rapsolie
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
Lidt salt
Evt. 1-2 tsk. sesamfrø

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 175 °C varmluft eller 190 °C almindelig ovn.
  • Kartofler og gulerødder skrælles.
  • Alle grøntsager skæres i mundrette stykker.
  • Kog grøntsagerne 2 min. i rigeligt vand tilsat salt.
  • Dryp grøntsagerne af og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med olie, paprika og spidskommen, samt evt. en lille smule salt.
  • Bag grøntsagerne til de er gyldne og sprøde i ca. 35 min.
  • Drys evt. sesamfrø over retten.

Variation:


  • Vælger du at drysse sesamfrø over, giver det 50 mg ekstra fosfat og 40 mg ekstra kalium.

Tips:


  • Vælg de grøntsager, som er i sæson, fx broccoli og blomkål om sommeren. Så er det ofte muligt at finde friske, lokalt dyrkede versioner, og det er godt både for pengepung og bæredygtighed.
  • Spis fx som tilbehør til forloren hare, citronbagt kalkun eller fiskefad.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal595,0297,5
Protein i gram16,38,2
Kulhydrat i gram64,332,2
Fedt i gram24,312,2
Kalium i mg2.387,01.193,5
Kalium (kogt)1.740,0870,0
Fosfat i mg457,0228,5
Salt i gram3,31,7

Ingredienser

200 g kartofler
200 g gulerødder
1⁄2 broccoli (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt
1 spsk. rapsolie
2 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
Lidt salt
Evt. 1-2 tsk. sesamfrø