Lynstegt kylling med ingefær og chili
Ingredienser
250 gram kyllingekød evt. filet
60 gram løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie eller oliemargarine
8 gram revet ingefær
2 spsk revet usprøjtet citronskal
1 tsk frisk chili
1 tsk sukker
2-3 spsk fiskesauce
Koriander
Peber
Sådan gør du:
- Hak løget groft og hvidløg fint
- Varm olien op i en tykbundet stegepande eller wok; kom løg, hvidløg, ingefær, citronskal og chili i og steg under omrøring i 3-5 minutter ved medium varme, indtil blandingen er let gylden.
- Pas på det ikke brænder på, da det vil få en bitter smag.
- Skru op for varmen, så panden bliver meget varm, og læg kyllingekødet i og rør godt rundt.
- Drys sukkeret over kyllingen og steg den i ca. 5 min., idntil kødet lige er stegt.
- Ryst panden ind imellem.
- Tilsæt fiskesaucen, steg videre i 2 min. og server straks garneret med korianderblade.
Variation:
- Kan serveres med ris
Tips:
- Ønsker man grøntsager i retten, kan du tilføje små forkogte broccolibuketter de sidste to minutter af tilberedningstiden.
- Man kan marinere kødet ved at lægge det i stegeingredienserne (olie, hvidløg, ingefær og citronskal) et par timer inden stegningen.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 524,0 | 262,0 |
Protein i gram | 51,3 | 25,7 |
Kulhydrat i gram | 14,4 | 7,2 |
Fedt i gram | 27,9 | 14,0 |
Kalium i mg | 1.057,0 | 528,5 |
Kalium (kogt) | 1.057,0 | 528,5 |
Fosfat i mg | 479,0 | 239,5 |
Salt i gram | 0,5 | 0,3 |
Ingredienser
250 gram kyllingekød evt. filet
60 gram løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie eller oliemargarine
8 gram revet ingefær
2 spsk revet usprøjtet citronskal
1 tsk frisk chili
1 tsk sukker
2-3 spsk fiskesauce
Koriander
Peber