Kylling i karry med blomkålsris
Ingredienser
200 g kyllingefilet
2 spsk. flydende margarine
1 stk. løg
2 stk. hvidløgsfed
1-3 tsk. karry – afhængig af hvor stærk
1 spsk. hvedemel
350 g blomkålsris fra frost (eventuelt kan frisk blomkål hakkes/rives)
Sådan gør du:
- Skær kyllingen i små strimler og steg det i en gryde med flydende margarine.
- Hak løg og hvidløg fint og kom det i gryden med kyllingen.
- Kom derefter karry i gryden og lade det stege i 1-2 minutter.
- Kom hvedemel i gryden og rør rundt til det danner en meljævning.
- Hæl 1 liter vand i gryden og lad det koge.
- Kom blomkålsrisen i kogende vand med salt i 5 min.
- Si vandet fra blomkålen i en skål, og så er der serveret.
Variation:
- Du kan altid benytte en anden form for kål, hvis du ikke er til blomkål.
Tips:
- Er sovsen for tynd, kan du lave en meljævning af 1 spsk. mel og 2-3 dl vand.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 629,0 | 157,3 |
Protein i gram | 55,1 | 13,8 |
Kulhydrat i gram | 24,6 | 6,2 |
Fedt i gram | 30,9 | 7,7 |
Kalium i mg | 1.509,0 | 377,3 |
Kalium (kogt) | 1.360,0 | 340,0 |
Fosfat i mg | 623,0 | 155,8 |
Salt i gram | 0,5 | 0,1 |
Ingredienser
200 g kyllingefilet
2 spsk. flydende margarine
1 stk. løg
2 stk. hvidløgsfed
1-3 tsk. karry – afhængig af hvor stærk
1 spsk. hvedemel
350 g blomkålsris fra frost (eventuelt kan frisk blomkål hakkes/rives)