Kransekagekonfekt
Ingredienser
250 g marcipan
150 g flormelis
1 bæger æggehvide (uden tilsat fosfat)
12 stk. hasselnødder
12 stk. mandler
42100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 °C.
- Marcipanen rives groft på et rivejern og blandes med flormelis og æggehvide. Det æltes til en ensartet masse.
- Marcipanmassen deles i 24 stykker og trilles til små kugler. Oven i hver kugle sættes en mandel eller en nød.
- Konfekten bages ved 200 °C i ca. 8-10 minutter.
- Når kransekagekonfekten er kølet af, smeltes chokoladen i vandbad, og bunden af hvert stykke konfekt dyppes i chokolade.
- Sæt konfekten på et stykke bagepapir, mens chokoladen stivner.
Variation:
Tips:
- Kransekagekonfekten kan laves, når du har overskud, og fryses ned indtil nytårsaften.
- Du kan også bruge en sprøjtepose til at forme kransekagekonfekten.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.520,0 | 105,0 |
Protein i gram | 23,6 | 1,0 |
Kulhydrat i gram | 336,0 | 14,0 |
Fedt i gram | 114,0 | 4,8 |
Kalium i mg | 1.380,0 | 57,5 |
Kalium (kogt) | 1.379,0 | 57,5 |
Fosfat i mg | 840,0 | 35,0 |
Salt i gram | 0,0 | 0,0 |
Ingredienser
250 g marcipan
150 g flormelis
1 bæger æggehvide (uden tilsat fosfat)
12 stk. hasselnødder
12 stk. mandler
42100 g mørk chokolade