♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Koldskål med kammerjunkere

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet
Koldskål med kammerjunker

Ingredienser


Koldskål:
4 dl soyayoghurt (Evt. Alpro naturel eller Alpro med blåbær)
4 dl soyamælk
2 bægre æggehvide
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 stk. citron (kan undlades)

Kammerjunker:
2 æggehvider
75 gram sukker
30 gram smeltet, afkølet smør
150 gram hvedemel
½ tsk. bagepulver

Sådan gør du:

Koldskål:

  • Riv lidt citronskal og pres citronen til saft.
  • Bland alle ingredienser til koldskålen og rør det sammen.
  • Smag koldskålen til og tilsæt evt. ekstra citron/citronskal og/eller vanilje.
  • Stil koldskålen på køl, indtil det skal serveres.

 

Kammerjunker:

  • Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 minutter og tilsæt det smeltede og afkølede smør.
  • Bland mel og bagepulver og vend det i dejen.
  • Ælt dejen sammen og stil den tildækket i køleskabet i 1 time.
  • Del dejen i 3 portioner og rul dem til stænger på ca. 25 cm.
  • Læg stængerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 175 °C.
  • Lad stængerne afkøle et par minutter og skær dem i skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kammerjunkerne færdige i ovnen i ca. 10 minutter ved 175 °C.
  • Lad kammerjunkerne køle af.
  • Servér koldskålen med kammerjunkere til.

Variation:


Tips:


  • Koldskålen kan holde sig 1-2 dage i tætlukket emballage i køleskabet.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.598,0399,5
Protein i gram64,016,0
Kulhydrat i gram227,056,8
Fedt i gram46,011,5
Kalium i mg1.111,0277,8
Kalium (kogt)0,00,0
Fosfat i mg750,0187,5
Salt i gram2,40,6

Ingredienser

Koldskål:
4 dl soyayoghurt (Evt. Alpro naturel eller Alpro med blåbær)
4 dl soyamælk
2 bægre æggehvide
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 stk. citron (kan undlades)

Kammerjunker:
2 æggehvider
75 gram sukker
30 gram smeltet, afkølet smør
150 gram hvedemel
½ tsk. bagepulver