Koldskål med kammerjunkere
Ingredienser
Koldskål:
4 dl soyayoghurt (Evt. Alpro naturel eller Alpro med blåbær)
4 dl soyamælk
2 bægre æggehvide
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 stk. citron (kan undlades)
Kammerjunker:
2 æggehvider
75 gram sukker
30 gram smeltet, afkølet smør
150 gram hvedemel
½ tsk. bagepulver
Sådan gør du:
Koldskål:
- Riv lidt citronskal og pres citronen til saft.
- Bland alle ingredienser til koldskålen og rør det sammen.
- Smag koldskålen til og tilsæt evt. ekstra citron/citronskal og/eller vanilje.
- Stil koldskålen på køl, indtil det skal serveres.
Kammerjunker:
- Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 minutter og tilsæt det smeltede og afkølede smør.
- Bland mel og bagepulver og vend det i dejen.
- Ælt dejen sammen og stil den tildækket i køleskabet i 1 time.
- Del dejen i 3 portioner og rul dem til stænger på ca. 25 cm.
- Læg stængerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 175 °C.
- Lad stængerne afkøle et par minutter og skær dem i skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kammerjunkerne færdige i ovnen i ca. 10 minutter ved 175 °C.
- Lad kammerjunkerne køle af.
- Servér koldskålen med kammerjunkere til.
Variation:
Tips:
- Koldskålen kan holde sig 1-2 dage i tætlukket emballage i køleskabet.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.598,0 | 399,5 |
Protein i gram | 64,0 | 16,0 |
Kulhydrat i gram | 227,0 | 56,8 |
Fedt i gram | 46,0 | 11,5 |
Kalium i mg | 1.111,0 | 277,8 |
Kalium (kogt) | 0,0 | 0,0 |
Fosfat i mg | 750,0 | 187,5 |
Salt i gram | 2,4 | 0,6 |
Ingredienser
Koldskål:
4 dl soyayoghurt (Evt. Alpro naturel eller Alpro med blåbær)
4 dl soyamælk
2 bægre æggehvide
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 stk. citron (kan undlades)
Kammerjunker:
2 æggehvider
75 gram sukker
30 gram smeltet, afkølet smør
150 gram hvedemel
½ tsk. bagepulver