Kartoffelsalat med agurk og tomat
Ingredienser
600 g kartoffel
150 g agurk
100 g skyr, 0.2 % fedt
80 g mayonnaise
20 g sennep
100 g creme fraiche 38 %
5 g purløg
100 g tomat
Sådan gør du:
- Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker.
- Koges i rigeligt vand tilsat lidt salt (se mere om kaliumreduceret tilberedning her).
- Efter kogning afkøles kartoflerne, indtil de er helt kolde.
- Agurken halveres og kernerne fjernes med en ske.
- Den mere faste del af agurken skæres i mindre stykker.
- Skyr, mayonnaise, sennep og creme fraiche røres godt sammen til en dressing.
- Vend dressing, kartofler og agurkestykkerne sammen.
- Pynt med purløg og lidt tomat på toppen
Variation:
Tips:
- Spis fx kartoffelsalaten med 150-200 g grillet hakkebøf, kyllingebryst, svinekotelet, fiskefrikadeller, kyllingefrikadeller eller grillspyd med teriyakimarineret oksekød.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.608,0 | 134,0 |
Protein i gram | 29,0 | 2,4 |
Kulhydrat i gram | 128,0 | 10,7 |
Fedt i gram | 106,0 | 8,8 |
Kalium i mg | 2.856,0 | 238,0 |
Kalium (kogt) | 2.856,0 | 238,0 |
Fosfat i mg | 632,0 | 52,7 |
Salt i gram | 2,4 | 0,2 |
Ingredienser
600 g kartoffel
150 g agurk
100 g skyr, 0.2 % fedt
80 g mayonnaise
20 g sennep
100 g creme fraiche 38 %
5 g purløg
100 g tomat