Kartoffelsalat med skyr og radiser
Ingredienser
240 g kartofler (ca. 4 stk. på størrelse med hønseæg)
2 små forårsløg (20 g)
3 radiser (30 g)
Ca. 2 spsk. creme fraiche 18 % (30 g)
Ca. 2 spsk. skyr naturel (30 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
½ tsk. peber (1,5 g)
Sådan gør du:
- Skræl kartoflerne og skær i mundrette bidder. Kog i vand tilsat salt (1 tsk. pr. 1 l vand), indtil de er møre, men stadig har bid (ca. 15 min.).
- Mens kartoflerne koger, blandes dressingen af hakkede forårsløg, radiser, creme fraiche og skyr. Smag til med citronsaft og peber.
- Når kartoflerne er afkølet, blandes de med dressingen og serveres kolde.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du bruge creme fraiche fremfor en blanding af skyr og creme fraiche, da skyr har et højt indhold af protein.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, er det ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, før de koges, men du kan i stedet vælge at pille dem.
Tips:
- Skyr har et højere indhold af fosfat end creme fraiche, men til gengæld har det også et højere indhold af protein. I denne opskrift kommer fem gram protein fra skyr.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 280,0 | 140,0 |
Protein i gram | 10,0 | 5,0 |
Kulhydrat i gram | 43,0 | 21,5 |
Fedt i gram | 6,5 | 3,3 |
Kalium i mg | 1.200,0 | 600,0 |
Kalium (kogt) | 910,0 | 455,0 |
Fosfat i mg | 220,0 | 110,0 |
Salt i gram | 0,1 | 0,1 |
Ingredienser
240 g kartofler (ca. 4 stk. på størrelse med hønseæg)
2 små forårsløg (20 g)
3 radiser (30 g)
Ca. 2 spsk. creme fraiche 18 % (30 g)
Ca. 2 spsk. skyr naturel (30 g)
½ tsk. citronsaft (2,5 g)
½ tsk. peber (1,5 g)