Kartoffel-porre suppe
Ingredienser
4 porrer
1 løg
300 gram kartofler
½ l bouillon (hønse- eller grøntsagsbouillon)
1 dl madlavningsfløde (18%)
Groft salt og peber
125 gram bacon
Sådan gør du:
- Rens porrerne, pil løget og skræl kartoflerne. Skær grøntsagerne i stykker og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter.
- Kog ½ liter vand ved siden af og tilsæt bouillon.
- Hæld kogevandet fra grøntsagerne, når de har kogt, og tilsæt bouillonvandet.
- Kog retten op og lad det derefter simre i ca. 20 minutter.
- Blend det hele til en suppe og tilsæt fløden.
- Kog det hele igennem og smag til med lidt salt og peber.
- Rist bacon på panden og server det til suppen.
Variation:
Tips:
- Ønsker du mere mæthed, kan du spise vores lækre fladbrød til.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.142,0 | 285,5 |
Protein i gram | 7,4 | 1,9 |
Kulhydrat i gram | 110,0 | 27,5 |
Fedt i gram | 51,6 | 12,9 |
Kalium i mg | 3.923,0 | 980,8 |
Kalium (kogt) | 2.908,0 | 727,0 |
Fosfat i mg | 897,0 | 224,3 |
Salt i gram | 14,6 | 3,7 |
Ingredienser
4 porrer
1 løg
300 gram kartofler
½ l bouillon (hønse- eller grøntsagsbouillon)
1 dl madlavningsfløde (18%)
Groft salt og peber
125 gram bacon