♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Kartoffelpizza

Tilføj retten

8
Fryseegnet
Kartoffelpizza

Ingredienser


Peberfrugtsauce:
½ stor el. 1 lille rød peberfrugt (ca. 135 g)
1 tsk sukker (ca. 5 g)
½ tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano

Fyld:
2 kartofler på størrelse med hønseæg (ca. 120 g)
2 spsk. hytteost 20+ (ca. 30 g)
1 tsk tørret basilikum (1,52 g)
¼ tsk peber
½ tsk tørret oregano (0,91 g)

Pizzadej:
Se vores opskrift på pizzadej.

Sådan gør du:

  • Start med at lave dejen og sætte den til hævning (se vores opskrift på pizzadej).
  • Skær peberfrugten i mindre stykker. Skræl kartofler og skær dem i skiver. Bring 1 liter vand tilsat 1 tsk. salt i kog. Kog peberfrugt og kartofler i 5 minutter.
  • Blend peberfrugt med sukker og krydderier og smag til med peber. Stil til side.
  • Lad kartoflerne køle af i koldt vand.
  • Tag dejen frem fra hævning og drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen igennem inden udrulning.
  • Smør dejen med peberfrugtsaucen.
  • Læg de resterende ingredienser på pizzaen.
  • Bag pizzaen i 10-15 minutter ved 250 grader alm. ovn.
  • Pizzaen er også god til frokost eller madpakke dagen efter.

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens anvende denne opskrift, men nøjes med at spise 2-3 stykker. Hvis du har svært ved at blive mæt, kan du spise en salat til, dog vil det give en ret stor mængde af kalium.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens vælge denne opskrift.

Tips:


  • Hvis du spiser en halv pizza, får du ca. 20 gram protein, 632 mg kalium (ca. 26% af anbefaling) og 284 mg fosfat (ca. 28% af anbefaling). Det kan sagtens være et hovedmåltid.
  • Hytteost kan også komme på pizzaen efter bagning.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.760,0220,0
Protein i gram48,06,0
Kulhydrat i gram320,040,0
Fedt i gram22,02,8
Kalium i mg1.680,0210,0
Kalium (kogt)1.432,0179,0
Fosfat i mg680,085,0
Salt i gram0,30,0

Ingredienser

Peberfrugtsauce:
½ stor el. 1 lille rød peberfrugt (ca. 135 g)
1 tsk sukker (ca. 5 g)
½ tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano

Fyld:
2 kartofler på størrelse med hønseæg (ca. 120 g)
2 spsk. hytteost 20+ (ca. 30 g)
1 tsk tørret basilikum (1,52 g)
¼ tsk peber
½ tsk tørret oregano (0,91 g)

Pizzadej:
Se vores opskrift på pizzadej.