Kartoffelpizza
Ingredienser
Peberfrugtsauce:
½ stor el. 1 lille rød peberfrugt (ca. 135 g)
1 tsk sukker (ca. 5 g)
½ tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
Fyld:
2 kartofler på størrelse med hønseæg (ca. 120 g)
2 spsk. hytteost 20+ (ca. 30 g)
1 tsk tørret basilikum (1,52 g)
¼ tsk peber
½ tsk tørret oregano (0,91 g)
Pizzadej:
Se vores opskrift på pizzadej.
Sådan gør du:
- Start med at lave dejen og sætte den til hævning (se vores opskrift på pizzadej).
- Skær peberfrugten i mindre stykker. Skræl kartofler og skær dem i skiver. Bring 1 liter vand tilsat 1 tsk. salt i kog. Kog peberfrugt og kartofler i 5 minutter.
- Blend peberfrugt med sukker og krydderier og smag til med peber. Stil til side.
- Lad kartoflerne køle af i koldt vand.
- Tag dejen frem fra hævning og drys lidt mel på køkkenbordet og ælt dejen igennem inden udrulning.
- Smør dejen med peberfrugtsaucen.
- Læg de resterende ingredienser på pizzaen.
- Bag pizzaen i 10-15 minutter ved 250 grader alm. ovn.
- Pizzaen er også god til frokost eller madpakke dagen efter.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du sagtens anvende denne opskrift, men nøjes med at spise 2-3 stykker. Hvis du har svært ved at blive mæt, kan du spise en salat til, dog vil det give en ret stor mængde af kalium.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens vælge denne opskrift.
Tips:
- Hvis du spiser en halv pizza, får du ca. 20 gram protein, 632 mg kalium (ca. 26% af anbefaling) og 284 mg fosfat (ca. 28% af anbefaling). Det kan sagtens være et hovedmåltid.
- Hytteost kan også komme på pizzaen efter bagning.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.760,0 | 220,0 |
Protein i gram | 48,0 | 6,0 |
Kulhydrat i gram | 320,0 | 40,0 |
Fedt i gram | 22,0 | 2,8 |
Kalium i mg | 1.680,0 | 210,0 |
Kalium (kogt) | 1.432,0 | 179,0 |
Fosfat i mg | 680,0 | 85,0 |
Salt i gram | 0,3 | 0,0 |
Ingredienser
Peberfrugtsauce:
½ stor el. 1 lille rød peberfrugt (ca. 135 g)
1 tsk sukker (ca. 5 g)
½ tsk tørret basilikum
½ tsk tørret oregano
Fyld:
2 kartofler på størrelse med hønseæg (ca. 120 g)
2 spsk. hytteost 20+ (ca. 30 g)
1 tsk tørret basilikum (1,52 g)
¼ tsk peber
½ tsk tørret oregano (0,91 g)
Pizzadej:
Se vores opskrift på pizzadej.