Kalkungullasch
Ingredienser
200 g kalkunkød
1 spsk. olie
1 løg
1 fed hvidløg
3½ dl hønsebouillon
Paprika
Stødt kommen
1 stk. peberfrugt
100 g bladselleri
½ dåse flåede tomater
Salt og peber
Sådan gør du:
- Skær kalkunkødet i tern og kom olie i en gryde og brun det af.
- Tag kødet op.
- Hak løg og hvidløg og svits det let.
- Tilsæt kødet igen sammen med bouillon, vand, salt, paprika og stødt kommen og lad det koge i 10-15 min.
- Skær peberfrugt og bladselleri i tern.
- Kog dem rigeligt i vand i ca. 5 min.
- Sig kogevandet fra og kom grøntsagerne i retten sammen med de flåede tomater og lad det hele simre i 20-25 min.
- Smag retten til.
- Retten kan jævnes med lidt hvedemel, hvis konsistensen ikke er som foretrukken.
Variation:
- Ønsker man grøntsager til retten, kan forkogte grøntsager tilføjes sammen med fiskesaucen de sidste 2 min.
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 511,0 | 255,5 |
Protein i gram | 50,5 | 25,3 |
Kulhydrat i gram | 26,8 | 13,4 |
Fedt i gram | 20,4 | 10,2 |
Kalium i mg | 1.776,0 | 888,0 |
Kalium (kogt) | 1.547,0 | 773,5 |
Fosfat i mg | 466,0 | 233,0 |
Salt i gram | 10,3 | 5,2 |
Ingredienser
200 g kalkunkød
1 spsk. olie
1 løg
1 fed hvidløg
3½ dl hønsebouillon
Paprika
Stødt kommen
1 stk. peberfrugt
100 g bladselleri
½ dåse flåede tomater
Salt og peber