Julekage med squash
Ingredienser
300 gram squash
½ dl vindruekerneolie
½ dl vand
200 gram rørsukker
1 æg
2 æggehvider
200 gram hvedemel
50 gram valnøddekerner (kan udelades)
1 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180°C (alm. ovn).
- Skyl og riv squash fint på rivejern. Gives et opkog et par minutter. Sigt vandet fra. Tryk væsken ud med hænderne.
- Pisk olie og vand med sukker.
- Pisk æg og æggehvider i vandet med sukker og olie og pisk grundigt i et par minutter, så det bliver luftigt.
- Vend squash i æggemassen.
- Hak valnøddekerner fint og kom dem i æggemassen.
- Bland de tørre ingredienser sammen og vend det hele forsigtigt sammen med en dejskraber.
- Kom dejen i en smurt springform og bag den på næstnederste rille i ca. 50 minutter.
Variation:
Tips:
- Den kolde kage kan pyntes med sigtet flormelis. Læg eventuelt et fint tørret egeblad eller udskåret papirfigur (f.eks. hjerte eller stjerne) på kagen, før du drysser flormelis henover. Så får kagen et fint dekorativt udtryk.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 2.466,0 | 308,3 |
Protein i gram | 45,8 | 5,7 |
Kulhydrat i gram | 373,0 | 46,6 |
Fedt i gram | 84,4 | 10,6 |
Kalium i mg | 1.608,0 | 201,0 |
Kalium (kogt) | 1.608,0 | 201,0 |
Fosfat i mg | 725,0 | 90,6 |
Salt i gram | 5,4 | 0,7 |
Ingredienser
300 gram squash
½ dl vindruekerneolie
½ dl vand
200 gram rørsukker
1 æg
2 æggehvider
200 gram hvedemel
50 gram valnøddekerner (kan udelades)
1 tsk natron
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1 tsk stødt nellike