Ingefær-æbleketchup
Ingredienser
1 løg (75 g)
1 fed hvidløg (3 g)
1 stk. frisk ingefær (ca. 60 g)
400 g æble (400 g skrællet svarer til 4 æbler)
1 tsk. tørret chili (2,74 g)
200 g sukker (2 ¼ dl)
1 dl æblecidereddike (100 g)
1 knivspids peber (0,15 g)
Sådan gør du:
- Pil løg og hvidløg og skær dem i tern. Skær ingefær i mindre tern eller skiver. Skræl æbler og skær dem i tern.
- Kog alle ingredienserne sammen, lad det simre i 20 min, blend herefter og smag evt. til med lidt ekstra peber og sukker.
- Hæld ketchuppen på et skoldet glas og lad den køle ned inden brug.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis i den mængde, som er angivet i opskriften.
Tips:
- Brug en skefuld som smagsgiver. På den måde er der til mange portioner, og den kan sagtens anvendes uden at tælle med i det øvrige regnskab af kalium og fosfat.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.165,0 | 38,8 |
Protein i gram | 4,0 | 0,1 |
Kulhydrat i gram | 270,0 | 9,0 |
Fedt i gram | 2,0 | 0,1 |
Kalium i mg | 1.000,0 | 33,3 |
Kalium (kogt) | 1.000,0 | 33,3 |
Fosfat i mg | 110,0 | 3,7 |
Salt i gram | 0,0 | 0,0 |
Ingredienser
1 løg (75 g)
1 fed hvidløg (3 g)
1 stk. frisk ingefær (ca. 60 g)
400 g æble (400 g skrællet svarer til 4 æbler)
1 tsk. tørret chili (2,74 g)
200 g sukker (2 ¼ dl)
1 dl æblecidereddike (100 g)
1 knivspids peber (0,15 g)