Hvid gløgg
Ingredienser
1-1½ spsk gløggkrydderi
Appelsinskal fra ½ usprøjtet appelsin
2 dl hyldeblomstkoncentrat
1 flaske hvidvin
Sådan gør du:
- Gløggkrydderier, appelsinskal og hyldeblomstkoncentrat blandes og varmes op til kogepunktet.
- Blandingen trækker 10-20 min. hvorefter krydderier og appelsinskal sies fra.
- Tilsæt hvidvin og varm op. Må ikke koge.
- Sødes efter behov.
Variation:
Tips:
- Hvis der ønskes en alkoholfri gløgg, erstattes hvidvin med en god æblemost. Men vær opmærksom på, at næringsindholdet vil ændre sig.
- Du kan eventuelt tilsætte lidt mandelsplitter og rosiner.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 613,0 | 153,3 |
Protein i gram | 2,7 | 0,7 |
Kulhydrat i gram | 22,6 | 5,7 |
Fedt i gram | 1,5 | 0,4 |
Kalium i mg | 477,0 | 119,3 |
Kalium (kogt) | 477,0 | 119,3 |
Fosfat i mg | 48,0 | 12,0 |
Salt i gram | 3,3 | 0,8 |
Ingredienser
1-1½ spsk gløggkrydderi
Appelsinskal fra ½ usprøjtet appelsin
2 dl hyldeblomstkoncentrat
1 flaske hvidvin