Hønsesalat
Ingredienser
125 g kyllingebrystfilet (evt. rest fra aftensmaden)
3 hvide asparges (ca. 50 g med top) eller fra dåse
2 spsk. creme fraiche 18 % (ca. 30 g)
1½ spsk. mayonnaise (22 g)
2 tsk. sennep (10 g)
1 tsk citronsaft (5 g)
0,25 tsk peber
1 spsk. frisk purløg (ca. 2,7 g)
Sådan gør du:
- Start med at lægge kyllingen i en gryde. Hæld over med vand, så det dækker kødet. Lad det koge i ca. 20 minutter. Når
kødet er kogt færdigt, skal det køle af. Når kødet har sat sig og er blevet koldt, er det nemmere at skære ud i stykker,
uden at det smuldrer. - Knæk det nederste af de hvide asparges, skræl det aflange stykke af aspargesen. Skær den efterfølgende ud i 4-5
stykker. - Kog aspargesen i ca. 5 minutter i 1 liter vand tilsat 1 tsk. salt. Bring vandet i kog, før asparges puttes i. Hæld i en sigte
og kassér kogevandet, og lad dem køle af. - Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep og citronsaft sammen og smag til med peber.
- Skyl og snit purløg og kom i dressingen. Gem lidt til pynt.
- Skær det kolde kyllingekød ud i tern, afhængig af hvor store stykker, der ønskes i salaten.
- Bland kyllingen med de afkølede stykker asparges og dressingen.
- Servér på rugbrød
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du dele denne portion til 3-4 portioner fremfor kun 2 og i stedet spise mere rugbrød.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens anvende denne opskrift. Vælg evt. creme fraiche med et lavere indhold af fedt.
Tips:
- Selvom der er et højt indhold af kalium i purløg, vejer 1 spsk. kun 2,8 gram og giver derfor kun omkring 7 mg kalium, men meget smag
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 400,0 | 200,0 |
Protein i gram | 27,0 | 13,5 |
Kulhydrat i gram | 4,0 | 2,0 |
Fedt i gram | 31,0 | 15,5 |
Kalium i mg | 530,0 | 265,0 |
Kalium (kogt) | 530,0 | 265,0 |
Fosfat i mg | 280,0 | 140,0 |
Salt i gram | 0,6 | 0,3 |
Ingredienser
125 g kyllingebrystfilet (evt. rest fra aftensmaden)
3 hvide asparges (ca. 50 g med top) eller fra dåse
2 spsk. creme fraiche 18 % (ca. 30 g)
1½ spsk. mayonnaise (22 g)
2 tsk. sennep (10 g)
1 tsk citronsaft (5 g)
0,25 tsk peber
1 spsk. frisk purløg (ca. 2,7 g)