Gulerodssuppe med rejer
Ingredienser
1 kg gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
½ frisk rød chili
3 spsk. friskt hakket ingefær
750 ml vand til bouillion
1 stk. Grøntsagsbouillion
1 dl røde linser
1 spsk. Olivenolie
12 store tigerrejer
4 spsk. Creme fraiche (38%) (kan undlades)
Sådan gør du:
- Skræl og hak gulerødderne.
- Kog gulerødderne i letsaltet vand, indtil de er møre, og hæld kogevandet fra.
- Pil og hak løget. Hak ½ chili uden kerner, 1 fed hvidløg og ingefær.
- Opvarm olien i en gryde og steg løg, hvidløg og ingefær i et par minutter.
- Opløs bouillion i vandet.
- Tilsæt de kogte gulerødder, chili og 500 ml af bouillonvandet.
- Lad det simre et minut og blend det hele til suppe med en stavblender.
- Tilsæt de resterende 250 ml af bouillonvandet lidt ad gangen, mens du blender. På denne måde kan du selv styre, hvilken konsistens du ønsker, din suppe skal have.
- Tilsæt de røde linser og lad suppen simre i 10 minutter.
- Smag suppen til med lidt salt og peber.
- Steg tigerrejerne i olie, 1 fed hvidløg og en smule salt og kom dem i suppen lige inden servering.
- Suppen serveres med creme fraiche og evt. brød.
Variation:
- Man kan fx servere naan brød til.
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.761,0 | 440,3 |
Protein i gram | 101,0 | 25,3 |
Kulhydrat i gram | 200,0 | 50,0 |
Fedt i gram | 50,2 | 12,6 |
Kalium i mg | 3.509,0 | 877,3 |
Kalium (kogt) | 2.651,0 | 662,8 |
Fosfat i mg | 1.754,0 | 438,5 |
Salt i gram | 1,8 | 0,4 |
Ingredienser
1 kg gulerødder
1 løg
2 fed hvidløg
½ frisk rød chili
3 spsk. friskt hakket ingefær
750 ml vand til bouillion
1 stk. Grøntsagsbouillion
1 dl røde linser
1 spsk. Olivenolie
12 store tigerrejer
4 spsk. Creme fraiche (38%) (kan undlades)