Grillspyd med teriyakimarineret oksekød
Ingredienser
40 g squash (ca. 4 skiver)
1 lille løg (ca. 55 g)
8 cherrytomater (ca. 120 g)
150 g oksekød i tern (andre slags kød kan også anvendes)
4 grillspyd
1/4 portion teriyakisauce (se vores opskrift på teriyakisauce)
Sådan gør du:
- Opskriften er til to portioner med hver to grillspyd.
- Skær squash og løg i mindre stykker (men husk at de skal kunne sidde på spyddet).
- Fordel kød og grønt på spyddene, så der er ca. lige meget på hver.
- Smør spyddene godt ind i teriyakisaucen og steg dem på panden et par min. på hver side alt efter, hvor gennemstegt du ønsker kødet. Du kan evt. lægge de marinerede spyd på køl et par timer, så de trækker en masse smag.
- Spyddene kan selvfølgelig også laves på grillen en varm sommeraften.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du nøjes med et enkelt grillspyd eller skære ned på mængden af oksekød, så der er 80-100 gram i det hele. Spis i stedet mere tilbehør.
Tips:
- Vær opmærksom på, at retten har et højt indhold af kalium, da to grillspyd indeholder lidt over 100 gram rå grønt pr. person. Vælg derfor gerne f.eks. brød eller pasta som tilbehør, da de har et lavt indhold af kalium.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 340,0 | 170,0 |
Protein i gram | 33,0 | 16,5 |
Kulhydrat i gram | 26,0 | 13,0 |
Fedt i gram | 10,0 | 5,0 |
Kalium i mg | 1.200,0 | 600,0 |
Kalium (kogt) | 1.200,0 | 600,0 |
Fosfat i mg | 400,0 | 200,0 |
Salt i gram | 1,7 | 0,8 |
Ingredienser
40 g squash (ca. 4 skiver)
1 lille løg (ca. 55 g)
8 cherrytomater (ca. 120 g)
150 g oksekød i tern (andre slags kød kan også anvendes)
4 grillspyd
1/4 portion teriyakisauce (se vores opskrift på teriyakisauce)