Grillet gedeost og jordbær
Ingredienser
4 skiver flute (100 g)
35 g blød gedeost
1 tsk. honning (ca. 7 g)
1 stort jordbær (30 g)
½ spsk. balsamico (ca. 8 g)
4 blade frisk basilikum
Sådan gør du:
- Skær flute ud i tynde skiver og læg dem på en bageplade med papir.
- Læg en skive gedeost på og top med honning.
- Bag flutes med gedeost i en forvarmet ovn ved 225°C i 10 min.
- Skær jordbær i tynde skiver og læg en skive på toppen af hver flute.
- Dryp balsamico på toppen og læg et frisk basilikumblad øverst.
- Sæt evt. en pind i hele herligheden.
- Servér som tilbehør til grillmaden eller som en forret.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Spis jordbær i sæsonen, hvor det ofte er muligt at finde friske, lokalt dyrkede jordbær. Og nyd hver eneste bid. En bakke med 500 gram kan f.eks. deles i fire portioner.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 400,0 | 100,0 |
Protein i gram | 15,0 | 3,8 |
Kulhydrat i gram | 60,0 | 15,0 |
Fedt i gram | 8,8 | 2,2 |
Kalium i mg | 200,0 | 50,0 |
Kalium (kogt) | 200,0 | 50,0 |
Fosfat i mg | 192,0 | 48,0 |
Salt i gram | 1,3 | 0,3 |
Ingredienser
4 skiver flute (100 g)
35 g blød gedeost
1 tsk. honning (ca. 7 g)
1 stort jordbær (30 g)
½ spsk. balsamico (ca. 8 g)
4 blade frisk basilikum