♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Grillet gedeost og jordbær

Tilføj retten

4
Ikke fryseegnet

Ingredienser


4 skiver flute (100 g)
35 g blød gedeost
1 tsk. honning (ca. 7 g)
1 stort jordbær (30 g)
½ spsk. balsamico (ca. 8 g)
4 blade frisk basilikum

Sådan gør du:

  • Skær flute ud i tynde skiver og læg dem på en bageplade med papir.
  • Læg en skive gedeost på og top med honning.
  • Bag flutes med gedeost i en forvarmet ovn ved 225°C i 10 min.
  • Skær jordbær i tynde skiver og læg en skive på toppen af hver flute.
  • Dryp balsamico på toppen og læg et frisk basilikumblad øverst.
  • Sæt evt. en pind i hele herligheden.
  • Servér som tilbehør til grillmaden eller som en forret.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


  • Spis jordbær i sæsonen, hvor det ofte er muligt at finde friske, lokalt dyrkede jordbær. Og nyd hver eneste bid. En bakke med 500 gram kan f.eks. deles i fire portioner.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal400,0100,0
Protein i gram15,03,8
Kulhydrat i gram60,015,0
Fedt i gram8,82,2
Kalium i mg200,050,0
Kalium (kogt)200,050,0
Fosfat i mg192,048,0
Salt i gram1,30,3

Ingredienser

4 skiver flute (100 g)
35 g blød gedeost
1 tsk. honning (ca. 7 g)
1 stort jordbær (30 g)
½ spsk. balsamico (ca. 8 g)
4 blade frisk basilikum