Frugtflæsk
Ingredienser
5 dl sukker
1 dl glukosesirup
2 dl vand
100 gram hindbær eller jordbær passeret gennem en si
1½ tsk citronsyre
20 blade husblade
Pynt: sukker
Sådan gør du:
- Kog sukker, glukosesirup og vand sammen, indtil massen når en temperatur på 140°C. Tilsæt derefter bærrene.
- Kog videre, indtil massen når 120°C.
- Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 5 minutter, inden det tilsættes til bærblandingen sammen med citronsyren.
- Bland det hele godt, og hæld massen over i en stor eller flere mindre forme.
- Strø lidt sukker over, og stil flæsket koldt, indtil det stivner.
- Hvis massen er hældt i en stor form, skæres den ud i mundrette bidder, der trilles i sukker.
Variation:
Tips:
- Næringsindhold er beregnet uden pynt.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 259,0 | 25,9 |
Protein i gram | 3,0 | 0,3 |
Kulhydrat i gram | 60,0 | 6,0 |
Fedt i gram | 0,0 | 0,0 |
Kalium i mg | 29,0 | 2,9 |
Kalium (kogt) | 29,0 | 2,9 |
Fosfat i mg | 5,0 | 0,5 |
Salt i gram | 0,0 | 0,0 |
Ingredienser
5 dl sukker
1 dl glukosesirup
2 dl vand
100 gram hindbær eller jordbær passeret gennem en si
1½ tsk citronsyre
20 blade husblade
Pynt: sukker