Forloren hare
Ingredienser
½ lille løg (25 gram)
150 g hakket svinekød (du kan også bruge hakket kylling)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
¼ tsk. peber
2 spsk. rasp
½ dl vand (til farsen)
4 skiver bacon (ca. 40 gram – svarer til 1/3 pakke ved 120 gram i en pakke)
2½ dl vand (til at lægge ved ”haren” i ovnen)
½ dl piskefløde
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
1 dryp madlavningskulør
Sådan gør du:
- Løg pilles og rives fint.
- Kødet røres med æggehvide, løg og peber. Rasp røres i. Vand tilsættes.
- Form kødet til en ”hare” og pak den ind i bacon. Læg den i et ovnfast fad, må gerne være ca. dobbelt så stort som kødet, så der er plads til al væden.
- Sæt i ovnen i 10 min ved 225 grader.
- Hæld vand og fløde ved, skru ned til 175 grader og steg færdig i ca. 20 minutter. Når kødsaften er klar, er ”haren” færdig.
- Hæld saften fra kødet i en gryde og lad det koge op. Bland majsstivelse i ½ dl vand og pisk det i under omrøring. Lad det koge et par minutter.
- Tilsæt et dryp kulør.
- Server med kartofler.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du dele denne opskrift i 3-4 portioner og fryse resten ned, så du har nem mad til en anden dag, eller du kan bruge det som pålæg skåret i tynde skiver. Lad ”haren” fylde mindst på din tallerken og spis i stedet mere tilbehør.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du evt. bruge 1 helt æg fremfor kun æggehviden og mælk fremfor piskefløde og vand.
Tips:
- Kartofler indeholder rigtig meget kalium, men også gode næringsstoffer. Hvis du spiser 120 gram kartofler, svarende til 2 stk. på størrelse med et hønseæg, får du ca. 500 mg kalium. Hvis du skræller dem, skærer dem i kvarte og koger dem i vand tilsat salt, kan du spare 30-50 %, dvs. 150-250 mg. Det betyder, at kartoflerne vil give dig ca. 250-350 mg kalium.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 700,0 | 350,0 |
Protein i gram | 41,0 | 20,5 |
Kulhydrat i gram | 28,0 | 14,0 |
Fedt i gram | 47,0 | 23,5 |
Kalium i mg | 790,0 | 395,0 |
Kalium (kogt) | 790,0 | 395,0 |
Fosfat i mg | 410,0 | 205,0 |
Salt i gram | 1,6 | 0,8 |
Ingredienser
½ lille løg (25 gram)
150 g hakket svinekød (du kan også bruge hakket kylling)
1 æggehvide (eller 1 bæger med 1½ æggehvide uden tilsat fosfat)
¼ tsk. peber
2 spsk. rasp
½ dl vand (til farsen)
4 skiver bacon (ca. 40 gram – svarer til 1/3 pakke ved 120 gram i en pakke)
2½ dl vand (til at lægge ved ”haren” i ovnen)
½ dl piskefløde
2 spsk. majsstivelse (ca. 15 g)
1 dryp madlavningskulør