Flødeis
Ingredienser
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
½ dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
2½ dl piskefløde
Sådan gør du:
- Æggeblomme, sukker og vaniljesukker piskes, til det er luftigt.
- Piskefløde piskes til en let skum og vendes i æg og sukker.
- Hældes i en form og sættes i fryseren.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
Tips:
- Spis disse sommermadvarer i små mængder:
Jordbær eller andet frugt (100 g frisk pr. dag)
Nye kartofler og friske grøntsager (100 g pr. dag)
Koldskål (1½ dl pr. dag)
Flødeis (150 g pr. dag i stedet for 1 1/2 dl mælk)
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.170,0 | 585,0 |
Protein i gram | 9,6 | 4,8 |
Kulhydrat i gram | 56,0 | 28,0 |
Fedt i gram | 102,0 | 51,0 |
Kalium i mg | 290,0 | 145,0 |
Kalium (kogt) | 290,0 | 145,0 |
Fosfat i mg | 270,0 | 135,0 |
Salt i gram | 0,3 | 0,1 |
Ingredienser
1 bæger pasteuriseret æggeblomme
½ dl sukker
1 tsk. vaniljesukker
2½ dl piskefløde