Flæskesteg
Ingredienser
1,5 kg flæskesteg
½ tsk. groft salt
5 dl vand
Sådan gør du:
- Tjek, at sværen er ridset helt igennem. Ellers skær med en skarp kniv. Det er kun fedtet og ikke kødet, der skal være ridset.
- Gnid salt ind mellem sværene.
- Læg flæskestegen lige i et ovnfast fad. Hvis sværen er skæv, kan du krølle et stykke stanniol sammen og lægge under stegen. Hæld vand ved.
- Opvarm ovnen til 225°C.
- Sæt stegen i ovnen i ca. 1 time og 15 min. Tjek kernetemperatur med et stegetermometer, og når den når 65°C, er flæskestegen færdig.
- Hvis sværen ikke er sprød, kan du sætte ovnen på grill, men hold øje med den, da den hurtigt kan blive brændt.
- Gem skyen til sovs (se vores opskrift på brun sovs).
- Spises med brunede kartofler og rødkål.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan det anbefales at flæskestegen fylder mindst på din tallerken. Spis i stedet mere af tilbehøret.
Tips:
- Retten indeholder meget salt. Til gengæld giver det rigtig sprøde svær, så nyd det og spis lidt mindre i morgen. Flæskestegen kan nemt skæres i skiver og fryses ned enkeltvis, f.eks. med et stykke madpapir i mellem.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 4.200,0 | 280,0 |
Protein i gram | 330,0 | 22,0 |
Kulhydrat i gram | 0,0 | 0,0 |
Fedt i gram | 315,0 | 21,0 |
Kalium i mg | 3.825,0 | 255,0 |
Kalium (kogt) | 3.825,0 | 255,0 |
Fosfat i mg | 2.550,0 | 170,0 |
Salt i gram | 27,0 | 1,8 |
Ingredienser
1,5 kg flæskesteg
½ tsk. groft salt
5 dl vand