Fladbrød
Ingredienser
5 dl hvedemel (300 g)
1 tsk. tørgær (svarer til 2,5 g eller ca. 1/5 pose)
1½ dl vand (150 g)
1 tsk. honning (7 g)
40 g græsk yoghurt
1 æg (ca. 60 gram)
1 spsk. frisk persille (1,8 g)
1 spsk. frisk koriander (1,8 g)
Sådan gør du:
- Bland alle de tørre ingredienser i én skål og de våde i en anden.
- Bland langsomt indholdet af de to skåle sammen til en ensartet og lidt klistret dej.
- Stil dejen til hævning i min. 30 min. for ekstra luftighed.
- Rul 4 lige store “pandekager” af dejen.
- Steg ved høj varme i olie på en pande, indtil de er færdige og har lidt stegeskorpe.
Variation:
- Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis i den mængde, som er angivet i opskriften.
Tips:
- Selvom der er et højt indhold af kalium i persille og koriander, vejer 1 spsk. kun 1,8 gram og giver derfor kun omkring 10 mg kalium, men meget smag.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.200,0 | 300,0 |
Protein i gram | 38,0 | 9,5 |
Kulhydrat i gram | 224,0 | 56,0 |
Fedt i gram | 14,5 | 3,6 |
Kalium i mg | 640,0 | 160,0 |
Kalium (kogt) | 640,0 | 160,0 |
Fosfat i mg | 500,0 | 125,0 |
Salt i gram | 0,3 | 0,1 |
Ingredienser
5 dl hvedemel (300 g)
1 tsk. tørgær (svarer til 2,5 g eller ca. 1/5 pose)
1½ dl vand (150 g)
1 tsk. honning (7 g)
40 g græsk yoghurt
1 æg (ca. 60 gram)
1 spsk. frisk persille (1,8 g)
1 spsk. frisk koriander (1,8 g)