♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Fladbrød

Tilføj retten

4
Fryseegnet
Fladbrød

Ingredienser


5 dl hvedemel (300 g)
1 tsk. tørgær (svarer til 2,5 g eller ca. 1/5 pose)
1½ dl vand (150 g)
1 tsk. honning (7 g)
40 g græsk yoghurt
1 æg (ca. 60 gram)
1 spsk. frisk persille (1,8 g)
1 spsk. frisk koriander (1,8 g)

Sådan gør du:

  • Bland alle de tørre ingredienser i én skål og de våde i en anden.
  • Bland langsomt indholdet af de to skåle sammen til en ensartet og lidt klistret dej.
  • Stil dejen til hævning i min. 30 min. for ekstra luftighed.
  • Rul 4 lige store “pandekager” af dejen.
  • Steg ved høj varme i olie på en pande, indtil de er færdige og har lidt stegeskorpe.

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation. Spis i den mængde, som er angivet i opskriften.

Tips:


  • Selvom der er et højt indhold af kalium i persille og koriander, vejer 1 spsk. kun 1,8 gram og giver derfor kun omkring 10 mg kalium, men meget smag.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal1.200,0300,0
Protein i gram38,09,5
Kulhydrat i gram224,056,0
Fedt i gram14,53,6
Kalium i mg640,0160,0
Kalium (kogt)640,0160,0
Fosfat i mg500,0125,0
Salt i gram0,30,1

Ingredienser

5 dl hvedemel (300 g)
1 tsk. tørgær (svarer til 2,5 g eller ca. 1/5 pose)
1½ dl vand (150 g)
1 tsk. honning (7 g)
40 g græsk yoghurt
1 æg (ca. 60 gram)
1 spsk. frisk persille (1,8 g)
1 spsk. frisk koriander (1,8 g)