♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Fiskefad

Tilføj retten

2
Fryseegnet
Fiskefad

Ingredienser


1 lille løg (ca. 50 g)
1 mellemstor gulerod (ca. 100 g)
200 g torskefilet (fersk eller frossen)
1 dl hvidvin
2 spsk. (1/4 dl) piskefløde 38 %
0,5 lille økologisk citron
2 knivspidser peber

Sådan gør du:

  • Løget pilles og skæres i skiver. Guleroden skrælles og skæres i skiver. Koges i vand tilsat salt (1 tsk. pr. 1 liter vand) i 5 minutter. Vandet hældes fra.
  • Citron skæres i skiver.
  • Løg og gulerod lægges i et ildfast fad. Fisk lægges ovenpå. Hvidvin og piskefløde hældes over. Citronskiver lægges øverst, og peber drysses udover. Læg stanniol over.
  • Sæt i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter.
  • Server med frisk pasta eller ris.

 

Variation:


  • Hvis du har behov for at spare på protein, kan du dele denne opskrift i 3-4 portioner og fryse resten ned, så du har nem mad til en anden dag. Lad fisken fylde mindst på din tallerken og spis i stedet mere ris eller pasta.
  • Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne opskrift.

Tips:


  • Du kan sagtens anvende andre typer fisk end torsk, f.eks. lys- eller mørksej, både friske og frosne versioner. Brug det, du kan få fat i, og variér det gerne.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal400,0200,0
Protein i gram37,018,5
Kulhydrat i gram14,07,0
Fedt i gram13,06,5
Kalium i mg1.110,0555,0
Kalium (kogt)1.010,0505,0
Fosfat i mg480,0240,0
Salt i gram0,50,3

Ingredienser

1 lille løg (ca. 50 g)
1 mellemstor gulerod (ca. 100 g)
200 g torskefilet (fersk eller frossen)
1 dl hvidvin
2 spsk. (1/4 dl) piskefløde 38 %
0,5 lille økologisk citron
2 knivspidser peber