Fiskefad
Ingredienser
1 lille løg (ca. 50 g)
1 mellemstor gulerod (ca. 100 g)
200 g torskefilet (fersk eller frossen)
1 dl hvidvin
2 spsk. (1/4 dl) piskefløde 38 %
0,5 lille økologisk citron
2 knivspidser peber
Sådan gør du:
- Løget pilles og skæres i skiver. Guleroden skrælles og skæres i skiver. Koges i vand tilsat salt (1 tsk. pr. 1 liter vand) i 5 minutter. Vandet hældes fra.
- Citron skæres i skiver.
- Løg og gulerod lægges i et ildfast fad. Fisk lægges ovenpå. Hvidvin og piskefløde hældes over. Citronskiver lægges øverst, og peber drysses udover. Læg stanniol over.
- Sæt i ovnen ved 175 grader i 15-20 minutter.
- Server med frisk pasta eller ris.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du dele denne opskrift i 3-4 portioner og fryse resten ned, så du har nem mad til en anden dag. Lad fisken fylde mindst på din tallerken og spis i stedet mere ris eller pasta.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne opskrift.
Tips:
- Du kan sagtens anvende andre typer fisk end torsk, f.eks. lys- eller mørksej, både friske og frosne versioner. Brug det, du kan få fat i, og variér det gerne.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 400,0 | 200,0 |
Protein i gram | 37,0 | 18,5 |
Kulhydrat i gram | 14,0 | 7,0 |
Fedt i gram | 13,0 | 6,5 |
Kalium i mg | 1.110,0 | 555,0 |
Kalium (kogt) | 1.010,0 | 505,0 |
Fosfat i mg | 480,0 | 240,0 |
Salt i gram | 0,5 | 0,3 |
Ingredienser
1 lille løg (ca. 50 g)
1 mellemstor gulerod (ca. 100 g)
200 g torskefilet (fersk eller frossen)
1 dl hvidvin
2 spsk. (1/4 dl) piskefløde 38 %
0,5 lille økologisk citron
2 knivspidser peber