Croque Monsieur / Madame
Ingredienser
½ spsk. sennep (ca. 9 g)
1 spsk. usaltet smør eller flydende oliemargarine (ca. 14 g)
1 skive skinke uden tilsat fosfat (ca. 15 g)
2 almindelige skiver franskbrød (ca. 80 g)
1 portion mornaysauce (se vores opskrift på mornaysauce)
Ekstra til Croque Madame:
1 æg
Sådan gør du:
- Start med at lave mornaysaucen (se vores opskrift på mornaysauce)
- Smelt smørret på en varm pande og rist brødet af, så det bliver gyldent og sprødt på begge sider.
- Læg en skive brød i et fad eller på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Smør den anden skive brød med mornaysaucen på begge sider.
- Læg et stykke skinke på brødet og smør med sennep.
- Saml sandwichen og bag i ovnen i ca. 10 min. på 180°C eller til den er gylden ovenpå.
- Kun til Croque Madame:
- Mens brødet er i ovnen, laves spejlæg på panden. Lad hviden sætte sig og blommen være blød, så den kan flyde ud.
- Læg et spejlæg på toppen af brødet, når det er færdigt.
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du vælge enten skinke eller æg eller springe begge dele over.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået nyretransplantation, kan du sagtens bruge denne opskrift.
Tips:
- Indholdet af salt i denne ret er højt. Det kommer mest fra brød og skinke. Vælg Nøglehulsmærkede produkter, så sparer du på saltet.
- Næringsindhold er beregnet uden æg. Dvs. at beregninger er for croque monsieur.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 565,0 | 565,0 |
Protein i gram | 13,0 | 13,0 |
Kulhydrat i gram | 45,0 | 45,0 |
Fedt i gram | 37,0 | 37,0 |
Kalium i mg | 210,0 | 210,0 |
Kalium (kogt) | 210,0 | 210,0 |
Fosfat i mg | 183,0 | 183,0 |
Salt i gram | 2,1 | 2,1 |
Ingredienser
½ spsk. sennep (ca. 9 g)
1 spsk. usaltet smør eller flydende oliemargarine (ca. 14 g)
1 skive skinke uden tilsat fosfat (ca. 15 g)
2 almindelige skiver franskbrød (ca. 80 g)
1 portion mornaysauce (se vores opskrift på mornaysauce)
Ekstra til Croque Madame:
1 æg