Cremet pasta med lynstegt oksekød
Ingredienser
3 spsk. olivenolie (ca. 40 g)
150 g oksekød i tern
1 lille løg (ca. 55 g)
2 fed hvidløg (ca. 6 g)
2 kugler hakket spinat fra frost (28 g)
½ dl piskefløde 38 % (ca. 50 g)
2 dl vand
120 g rå pasta (ca. 2-2½ dl) eller en rest af pasta fra dagen før (ca. 4-5 dl kogt)
1 dl frisk basilikum (10 g)
Sådan gør du:
- Varm en pande med olivenolie og steg oksekødet, indtil det er brunet på alle sider.
- Tilføj hakkede løg og hvidløg og herefter spinat.
- Når løget er stegt, tilsættes piskeflødefløde, vand og pasta.
- Lad retten koge op og lad den simre, indtil pastaen er færdig. Hvis du bruger en rest af pasta fra dagen før, skal den kun lige koges op, så pastaen bliver varm.
- Servér med frisk basilikum
Variation:
- Hvis du har behov for at spare på protein, kan du reducere mængden af oksekød til 80 gram og i stedet bruge 150-180 gram pasta.
- Hvis du ikke skal tage særlige hensyn, men ”bare” følge kostrådene, fx hvis du har fået en nyretransplantation, kan du vælge creme fine eller kaffefløde for at spare på mængden af fedt.
Tips:
- Du kan også bruge kylling i stedet for oksekød, da det er mere bæredygtigt.
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.260,0 | 630,0 |
Protein i gram | 49,0 | 24,5 |
Kulhydrat i gram | 96,0 | 48,0 |
Fedt i gram | 76,0 | 38,0 |
Kalium i mg | 1.080,0 | 540,0 |
Kalium (kogt) | 1.080,0 | 540,0 |
Fosfat i mg | 500,0 | 250,0 |
Salt i gram | 0,4 | 0,2 |
Ingredienser
3 spsk. olivenolie (ca. 40 g)
150 g oksekød i tern
1 lille løg (ca. 55 g)
2 fed hvidløg (ca. 6 g)
2 kugler hakket spinat fra frost (28 g)
½ dl piskefløde 38 % (ca. 50 g)
2 dl vand
120 g rå pasta (ca. 2-2½ dl) eller en rest af pasta fra dagen før (ca. 4-5 dl kogt)
1 dl frisk basilikum (10 g)