♥ Valgte opskrifter ♥ Valgte opskrifter

Couscoussalat med tranebær, citron og olivenolie

Tilføj retten

2
Ikke fryseegnet
Couscoussalat med tranebær og oliven

Ingredienser


1 dl rå couscous (ca. 75 g)
1 spsk. olivenolie (13,5 g)
1 tsk. citronsaft (ca. 5 g)
1 knivspids peber (0,15 g)
1 lille forårsløg (ca. 10 g)
½ dl persille (12 g)
Ca. 20-30 stk. tørrede tranebær (25 g)

Sådan gør du:

  • Kog couscous efter pakkens anvisning og lad den evt. køle af.
  • Bland olivenolie med citron og peber og bland det sammen med couscous.
  • Hak forårsløg, persille og tranebær og bland det i.
  • Pynt evt. med lidt persille på toppen og servér.
  • Kan spises varm eller kold

Variation:


  • Opskriften kan bruges af alle, uanset om du er i dialyse, har nedsat nyrefunktion eller har fået en nyretransplantation.

Tips:


  • Der er forskel på indholdet af kalium i frugt og grønt. I 25 gram tørrede tranebær, som er brugt her, er der kun 12 mg kalium og 2 mg fosfat. De er derfor gode at anvende i salater.

Næringsindhold:

 Pr. måltidPr. person
Kcal480,0240,0
Protein i gram10,05,0
Kulhydrat i gram74,037,0
Fedt i gram14,07,0
Kalium i mg210,0105,0
Kalium (kogt)210,0105,0
Fosfat i mg140,070,0
Salt i gram0,00,0

Ingredienser

1 dl rå couscous (ca. 75 g)
1 spsk. olivenolie (13,5 g)
1 tsk. citronsaft (ca. 5 g)
1 knivspids peber (0,15 g)
1 lille forårsløg (ca. 10 g)
½ dl persille (12 g)
Ca. 20-30 stk. tørrede tranebær (25 g)