Citronkylling med spaghetti og tomater
Ingredienser
3 spsk. olivenolie
1 løg
4 kyllingebryster
Saft og skal fra 1 økologisk citron
4 dl hønsebouillon (1 terning pr 4 dl vand)
2 spsk. hakket persille
1 spsk. klar honning
4 tsk majsstivelse
2 spsk. vand
Salt og peber
180 gram spaghetti
4 tomater
Sådan gør du:
- Varm olien op i en stor sauterpande og sauter løgene ved moderat varme i 3-4 minutter.
- Kom kyllingestykkerne i og steg dem gyldne på alle sider.
- Riv citronen og sørg for kun at rive skallen, ikke det hvide. Skær den derefter i to halvdele og pres saften ud af citronen.
- Opløs bouillonterningen i vandet og hæld det på panden.
- Tilsæt persille, honning og saften fra citronen.
- Lad retten simre, gerne under låg, i 10 minutter.
- Vend kyllingestykkerne og kog i yderligere 10 minutter.
- Tag kyllingebrysterne op og hold dem varme i et tildækket serveringsfad.
- Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
- Bland majsstivelse og koldt vand, og jævn sovsen under piskning ved moderat varme.
- Tilsæt citronskallen og smag til sidst sovsen til med salt og peber.
- Hæld den herefter over de varme kyllingestykker og den kogte pasta.
- Hak persille og tomater og drys det ud over retten ved servering.
Variation:
Tips:
Næringsindhold:
Pr. måltid | Pr. person | |
---|---|---|
Kcal | 1.910,0 | 477,5 |
Protein i gram | 149,0 | 37,3 |
Kulhydrat i gram | 171,0 | 42,8 |
Fedt i gram | 62,0 | 15,5 |
Kalium i mg | 2.992,0 | 748,0 |
Kalium (kogt) | 2.992,0 | 748,0 |
Fosfat i mg | 1.550,0 | 387,5 |
Salt i gram | 6,3 | 1,6 |
Ingredienser
3 spsk. olivenolie
1 løg
4 kyllingebryster
Saft og skal fra 1 økologisk citron
4 dl hønsebouillon (1 terning pr 4 dl vand)
2 spsk. hakket persille
1 spsk. klar honning
4 tsk majsstivelse
2 spsk. vand
Salt og peber
180 gram spaghetti
4 tomater